GTSO’dan Üye Ziyaretleri

  GTSO’dan Üye Ziyaretleri

Gemlik Ticaret ve Sanayi odası üyelerin sorunlarını kaynağında tespit etmek ve bunlara çözüm üretmek, onların görüş, öneri dilek ve şikâyetlerini almak için Oda Yönetim Kurulu üye ziyaretlerine başladı.

Ziyaretlere, Yönetim Kurulu Başkanı  Paşa Ağdemir, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Semih Aşkın, Yönetim Kurulu Sayman Üyesi  Şefik Yılmaz, Yönetim Kurulu Üyeleri, Fatih Buluk, Alaattin Akcan, Hasan Hamaloğlu, Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Genel Sekreter Yardımcısı Emre Gemicioğlu ve Kalite ve Akreditasyon Sorumlusu Pınar Akın eşlik etti.

Ziyarette ilk söz alan GTSO Başkanı Paşa Ağdemir, Gemlik’te inşaat sektörünün durumuna değinerek; ”Dolar yükselmeden önce, ilçenin özel durumundan dolayı müteahhitlerimiz zor zamanlar geçirdi. Bu da ilerleyen zamanda ilçeyi etkiledi. Bizler, ziyaretlerimize öncelikli olarak Müteahhitler Derneğimizden başladık. Kendilerine bugüne kadar ilçemize yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ederiz. Ülkemiz sıkıntılı günlerden geçiyor. Bu durumda birlikte elimizi taşın altına koymamız gerekiyor” dedi.

Ağdemir, “TÜİK raporlarına göre ağustos ayı itibari ile Bursa’da 33.000 bin konut satışı yapılmıştır. Yine TÜİK raporlarına baktığımızda 2018ağustos ayında %12,5 oranında azalma ile beraber ülkemizde 105.154 konut satıldı. Şu an Türkiye’de 2 milyonun üzerinde konut stoku bulunuyor. Yapılan araştırmalara göre Türkiye’de AB ülkelerindekinin 2 katı oranında fazla müteahhit bulunmaktadır” şeklinde konuştu.

Gemlik Müteahhitler Derneği Başkanı Ahmet Ergen’de sektörün yaşadığı sorunları gündeme getirdi. Ergen yaptığı konuşmasında “Sektör ayırmaksızın zor bir dönemden geçtiklerini belirterek hep beraber yol haritası hazırlayarak sorunlara çözüm bulunabileceğini belirtti. Sektör olarak zaten bir senedir krize girdiklerini ve krize hazırlıksız yakalandık. Gemlik KHK sonrasında önemli bir krizden geçti. Müteahhitlik sektörü bu dönemde önemli sorunlar yaşadı. Bugün de hala etkileri devam ediyor. Bunun üzerine de doların durumu, sonrasında yaşanan mali sorunlar, bizlerin işlerini daha fazla zorlaştırdı. Çok sayıda arkadaşımız iş yapamıyor. Böyle devam ederse, sektörel anlamda, büyük zarar göreceğiz” şeklinde konuştu.

GTSO’dan Üye Ziyaretleri

Ziyaretin ikinci ayağında GTSO  üyesi Rifat Minare Konserve Fabrikası ziyaret edildi. Ziyarette gündemi değerlendiren Oda yönetim Kurulu Başkanı Ağdemir; “Rifat Minare Konserve Fabrikası 1972 yılında odamıza kaydını yaptırmış 46 yıllık geçmişi ile odamızın en eski üyeleri arasında yer almaktadır. Adem bey bilgisi becerisi ile Gemlik için, ülkemiz için büyük bir değer büyük bir kazançtır.Dünyanın ilk soyulmuş enginar konservesinin buradan çıktığını biliyoruz.Ürün çeşitliliği, kalitesi ile bir birinden kaliteli ürünleri ülke pazarına sunmaktadır.Kendilerine ekonomimize sundukları katkılarından dolayı gönülden teşekkür ederim. “ dedi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir