Giresun Kültür Evi Mecliste

Giresun Kültür Evi Mecliste

Gemlik Belediye Meclisi, Ekim ay’ı ilk toplantısı Gemlik Belediyesi Ömer Kahraman Ek Hizmet Binasında yapıldı.

Dairelerin Belediye Meclisine teklifleri, doğrudan ilgili komisyonlara sevk edilirken, gündemin 9’uncu maddesinde yer alan Milli Eğitim Müdürlüğünün Engürücük Mahallesi eski okul alanında halı saha yapılmasına yönelik önerisi doğrudan görüşüldü. Öneri oybirliği ile kabul edildi.

Giresunlular Kültür Merkezi İçin Arsa

İlgili maddeler görüşülürken, önergeler arasında Gemlik Giresunlular Derneği adına Giresunlu Meclis Üyeleri ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’ın imzası ile kültür evi yapımı gündeme geldi. Gemlik Çınar Okulunun yan tarafında bulunan arazide yapılması planlanan kültür evi ile alakalı öneride, arsayı Gemlik Belediyesi tahsis edecek, Gemlik Giresunlular Derneği ise Kültür Evinin inşaatını yapacak. Gemlikli Giresunluların uzun süredir özlemini kurduğu kültür evi hem Giresunluların kültürünü yansıtacağı, hem zaman geçireceği, hem de etkinliklerini gerçekleştireceği yapı olacak.

Konu ile alakalı değerlendirme yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, daha önce bir kaç proje ile alakalı yapımını da Gemlik Belediyesinin üstlendiğini kaydederken, diğer derneklerin de bu seviyede kültür evleri yapması konusunda arsa tahsisi konusunda yardımcı olabileceklerini kaydetti. Öneri ilgili komisyona sevk edildi.

Meclis sonrasında gündem dışı konuşmalara geçilirken söz alan CHP Meclis Üyesi Galip Gür Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, ”İlçelerin öncelikleri göz önüne alınmalı. Altyapı eksiği olan yere, halı saha yapmak mantıklı değildir” söylemine dikkat çekerek, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a önceliklerini sordu. Kapalı Pazar Yerlerindeki soruna da değinen Gür, Kapalı Pazar Yeri ve eski Tomokay çevresini madde bağımlısı şahısların mesken tuttuğuna dikkat çekti. Ayrıca Kapalı Pazar Yerinin su alması ve merdivenlerinin bozuk olduğunu dile getirdi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise bölgelerin eksikliklerini bildiklerini, bunu da bir yıllık ve 90 aylık tanıtımında gösterdiklerini ifade etti. Yılmaz, Kapalı Pazar Yeri ile alakalı konuda da merdivenlerin beyninin çalındığını, kapılarının da sürekli pazarcılar tarafından kırıldığını dile getirdi. Buraya çelik kapı yapılacağını, madde bağımlıları ile alakalı da, emniyet ile temasa geçeceklerini söyledi. Tomokay konusunda da sağlıklı yaşam merkezi yapılması için İl Sağlık Müdürlüğüne önerildiğinin altını çizdi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir