Engelsiz Doğum Günü

Engelsiz Doğum Günü

Engelsiz Doğum Günü

Gemlik Dr. Ziya Kaya Mahallesinde yaşayan Atipik Otizm hastası Mert Taha Topaloğlu’nun altıncı doğum gününe Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da katıldı.

Taha Mert Topaloğlu’nun hareketli bir çocuk olması dikkatlerden kaçmazken, oyunlarına Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı’yı da dahil etti. Yakınlığı ile de dikkat çeken Taha Mert’in doğum günü pastası da, Refik Yılmaz’ın katılımıyla kesildi. Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Taha Mert Topaloğlu’na hediyelerini takdim ederken, aileye de zorluklarla özel bir birey yetiştirmenin öneminin farkına vardıkları için teşekkür etti.

Özel Bireylere Ak Parti Döneminde Sahip Çıkıldı

Konu ile alakalı gazetemize değerlendirme yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, daha önce de engelliler ile alakalı pek çok kanun olmasına rağmen uygulanmamıştı. Biz evlatlarımıza önce ”Özel Birey” dedik, sonrasında özel olduklarını hissettiren pek çok çalışma yaptık. Ailelerine yardımlar yapılırken, bir yandan da eğitim ve rehabilitasyon imkanları sağlandı. Daha önce aile için de özel birey yetiştirmek zor olurken, bu dönemde özelliği gerçek manada hissettirler ve evlatlarının yarınından endişe etmedikleri için yetiştirme anlamında önemli katkılar sağladılar.

Gemlik’te De En Büyük Destek Özel Bireylere

Gemlik’te de Belediyemiz tarafından desteklenen Özel Eğitim Kurumumuz ve Bursa Zihinsel Engelliler Derneği ile önemli çalışmalar yapıyoruz. Belediyemiz tarafından hizmete sokulan Engelsiz Kafe ile çocuklarımıza önemli imkanlar sağlanırken, bir yandan da bireyleri tespit ederek, farklı destekler de veriyoruz. Cumhurbaşkanımızın özel bireylere destek çıkması, biz belediye yönetimlerinin de konunun üzerine düşmesi sonrasında, ülke olarak önemli mesafe aldık. Gemlik’te de yakın zamanda Engelsiz Yaşam Merkezi planlıyoruz” dedi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir