Minik Öğrencilere İlk Hediye Başkan Yılmaz’dan

Minik Öğrencilere İlk Hediye Başkan Yılmaz’dan

2018-2019 yılı eğitim ve öğretim dönemi düzenlenen törenle başladı. Kaymakamlık ve Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Milli Eğitim Haftası açılış töreni Atatürk İlkokulunda yapıldı.

Törene AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, AK Parti İlçe Başkanı Yaşar İslam, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, Jandarma Komutanı Binbaşı Barış Bozkurt, Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce’nin yanı sıra öğretmenler, öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başlayan törenler, şiir dinletileri ve halk oyunları gösterimi ile renklendi. Milli Eğitim Haftasının açış konuşmasını Atatürk İlkokulu Müdürü Ali Deliak yaptı. Daha sonra söz alan Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran, 41 okulda 18 bin beş yüz öğrenci, 1100 öğretmen ile eğitim ve öğretime başladıklarını söyledi. Okullardaki, Öğretmen-veli işbirliğinin önemine dikkat çeken Duran, “Sizden istediğimiz çatışmaya girmeden öğretmenlerimizle, okulumuzla işbirliği içerisinde çalışmak, çocuklarımıza biraz daha fazla zaman ayırmak ve evimize öğretmen rolünü değil, Anne-Baba rolünü oynamak. Bunları yaptığımızda başarı zaten kendiliğinden gelecek” diye konuştu.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının öğrencilere ve eğitim camiasına hayırlı uğurlu olmasını temenni eden Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da, “Geçmişte ecdadımızın yaptığı gibi yüzyıllar boyunca dünyaya adaletle hükmedecek, öğrenciler yetiştirecek öğretmenlerimizin olmasının bizlere güven verdiği bir ortamdayız. Bütün dileğimiz düştüğümüz yerden yeniden kalkarak dünyanın bizden beklediğini insanlığa tekrar vermektir.  Bu konuda öğretmenlerimize ve eğitim camiamıza güveniyoruz. Gemlik Belediyesi olarak bu uğurda her zaman olduğu gibi bu senede, milli eğitimimize, okullarımıza elimizden gelen tüm çabayı sarf ederek okullarımızın fiziki eksikliklerini tamamlamak istiyoruz” dedi. Eğitime yönelik yatırımların geçmiş yıllarda olduğu gibi 2018 yılında da devam edeceğini belirten Başkan Yılmaz, “Cumhuriyetimizi muhasır medeniyetlere çıkaracak gençlerimize ne yapsak azdır. Bu uğurda her şeyimizi harcamaya, feda etmeye hazırız” diye konuştu.

2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının tüm öğrencilere ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyerek konuşmasına başlayan AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık da, Okullardaki, Folklor ve Müzik gibi kültür ve sanat etkinliklerinin çocukların üzerindeki önemine değindi. Işık, “Bizler milletvekilleri olarak, sizlerin hizmetinde olan kişileriz. Sizlerin üzerinde bir makam olduğumuzu düşünmüyoruz. Gerek yasama, gerek yürütme, gerekse idare anlamında sizlerin isteklerini ve eksiklerini karşılamak üzere bu makamlara talip olmuş insanlarız. Arzularınızı ve isteklerinizi hiç çekinmeden bizlere iletmesini temenni ediyorum” diye konuştu.

Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş da, Gençlerin ve çocukların, milletin ümidi ve istikbali olduğuna vurgu yaparak, Genç demek, bir milletin geleceği demektir.  Eğer bir ülke geleceğini sağlam temeller üzerine inşa etmek ve güvence altına almak istiyorsa, gençlerini iyi eğitmek mecburiyetindedir ” dedi.  2018-2019 Eğitim ve Öğretim yılının öğrencilere ve eğitim camiasına hayırlı olmasını dileyen Karakuş, tüm öğretmen ve öğrencilere başarılar diledi.

Törende 4. Sınıf öğrencileri, 1. Sınıf öğrencilerine hoş geldin çiçeği takdim etti. Törenlerin ardından Gemlik Belediyesinin geleneksel hale getirdiği eğitim seti dağıtımı yapıldı. İlçedeki tüm ilkokulları kapsayacak eğitim setleri, okula yeni başlayan 1. Sınıf öğrencilerine hediye edildi.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir