Umurbey Atış Poligonu ve Mesire Alanı Hizmete Açıldı

Umurbey Atış Poligonu ve Mesire Alanı Hizmete Açıldı

Umurbey Atış Poligonu ve Mesire Alanı Hizmete Açıldı

Gemlik Belediyesi Umurbey Mahallesinde bulunan Atış Poligon alanını yenileyerek, vatandaşların aileleriyle birlikte piknik yapıp hoşça vakit geçirebilecekleri mesire alanını düzenlenen törenle hizmete açtı.

Törene, Önceki Dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala, Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Gemlik Kaymakam Vekili Dr. Yalçın Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Ak Parti Bursa İl Başkanı Ayhan Salman ve İl yönetimi, Ak Parti İlçe Başkan Vekili Ferhat Doğan. MHP ilçe başkanı Mehmet Emin Özcanbaz ve siyasetçilerin  yanı sıra muhtarlar, STK ve dernek temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı.

Törende açılış konuşmasını gerçekleştiren Umurbey Avcılık Kulübü Başkanı İbrahim Düşmez, atış poligonunun geçmişte çok önemli müsabakalara ev sahipliği yaptığını belirterek, yaşanan bazı olumsuzluklardan dolayı poligon alanının zamanla atıl hale geldiğini söyledi. Yenilenen yüzüyle Umurbey Poligonunu Atıcılık Sporlarının merkezi haline getireceklerini belirten Düşmez, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve ekibine hizmetlerinden dolayı teşekkür etti.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da konuşmasında, her hafta ya bir temel ya bir açılış töreni gerçekleştirdiklerini hatırlatarak, 2018 yılının Gemlik’in hasat yılı olduğunu söyledi. Hizmet halkasına bir yenisini daha eklemenin mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Yılmaz, 15 Ağustos Çarşamba günü Ömer Halisdemir Aile Sağlığı Merkezinin açılışını gerçekleştirerek, hizmet kervanını devam ettireceklerini kaydetti. “Gemlik, alt yapısıyla, üst yapısıyla ve çevre yatırımlarıyla son yıllarda yaşanmaya değer bir hale geldi” diye konuşan Başkan Yılmaz, “Bir taraftan merkezi hükümetimizin hizmetleri, bir taraftan Büyükşehir Belediyemizin hizmetleri ve belediyemizin hizmetleri, her hafta ya bir açılışı ya da bir temel atmayı bu şekilde sağlamış oluyoruz. Başta siyasi büyüklerimiz olmak üzere emek veren herkese çok teşekkür ediyorum. Ak kadrolar millete hizmet etmekten başka hiçbir amaç taşımıyor. Hayata geçirdiğimiz hizmetlerle insanımızın duasına mazhar olmaya devam ediyoruz” dedi. Avcılar Kulübü poligon atış alanının Umurbey için çok önemli olduğunu belirten Başkan Yılmaz, “Uzun zamandır atıl durumda olan poligonumuzu elden geçirerek bugün birçok vatandaşımızın ve atıcılarımızın bir araya gelmesine vesile olduk. Bundan sonra burada yapılacak olan birçok etkinlikle belki Türkiye’nin farklı yöresinden aileleriyle birlikte gelecek olan atıcılarımız burada hoşça vakit geçirecekler. Gemlik Belediyesi olarak günlük hayatın koşuşturması arasında yorulan insanların nefes alabilecekleri, çocuklarımızın da güvenle oynayabilecekleri doğayla iç içe ortamlar oluşturmak adına çalışmalarımız bundan sonrada devam edecek. Umurbey Atış Poligonumuz ve mesire alanımız, Gemlik’imize ve mahalle sakinlerimize hayırlı olsun” diye konuştu.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş da, “Belediye Başkanımız Refik Yılmaz, gerçekten Gemlik halkının işini kolaylaştıran, bazen bir spor tesisi bazen altyapı yatırımı, bazen üst yapı yatırımı bazen de mesire alanı ve atış poligonu gibi farklı tesislerle, Gemlik’e değer katan hizmetlerine devam ediyor” dedi.  Güçlü devlet, güçlü devlet başkanı, güçlü hükümet ve güçlü yerel yönetim vurgusu yapan Başkan Aktaş, “Şükürler olsun herkesin sıkıntıyı ve problemi konuştuğu, yatırımların durduğu bütün dünyada, biz atış poligonu da yapıyoruz, spor tesisi de yapıyoruz, alt yapı yatırımı da yapıyoruz, üst yapı yatırımı da yapıyoruz, makine ekipman da alıyoruz” dedi. Umurbey atış poligonunun ve mesire alanının Gemlik’e hayırlı olmasını dileyen Başkan Aktaş, emeği geçenlere teşekkür etti.

Önceki Dönem İçişleri Bakanı Efkan Ala da, “Tüm arkadaşlarımızla Gemlik’i ziyaret ederek buradaki problemleri yerinde görmek, çözümlerin ne kadar başarılı olup olmadığını tespit etmek ve yeni çözüm önerilerini vatandaşlarımızla paylaşmak üzere buradayız. Gemlik’te çeşitli etkinliklere katılıyoruz. Çeşitli yerleri geziyoruz, oralardaki vatandaşlarımızla sorunları konuşuyor ve alacağımız önlemleri kendiler ile paylaşıp onların da önerilerinden yararlanmaya çalışıyoruz. Bu bizim siyaset etme anlayışımızdır. Bu bizim sorun çözme yöntemimizdir. Biz siyaseti vatandaşa hizmet için yapıyoruz. Bu hizmeti yerine getirmekte en az maliyetle en çok hizmeti yapmak için ortak akılı kullanmayı değerlendirmeyi çok önemsiyoruz. Fırsat buldukça vatandaşlarla bir arada olmak onların mutluluğunu esas aldığımız hizmetlerin ne gibi sonuçlar doğurduğunu onların dilinden dinlemek bizim temel yöntemimizdir. Bu güzel tesisin hayata geçirilmesinde emeği geçen, başta Gemlik Belediye Başkanımız olmak üzere bütün çalışma arkadaşlarına teşekkür ediyorum. Buradan yararlanacak olan Avcılar ve Atıcılar derneğimizin üyelerine ve Gemlik halkımıza bu tesisin hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

AK Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık da, tesisin tüm avcılara ve atıcılara kazasız belasız bir şekilde hizmet etmesi temennisinde bulunarak, emeği geçenlere teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından Umurbey Avcılık Kulübü Başkanı İbrahim Düşmez, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’a plaket takdim etti. Daha sonra protokol üyeleri tarafından kesilen kurdele ile Umurbey Atış Poligonu ve Mesire Alanı hizmete açıldı.

 

(Son Güncelleme: 13 Ağustos 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir