....Allah'a Şirk Koşmak...
....Allah'a Şirk Koşmak...

…TOPLUM HASTALIĞI…

TOPLUM HASTALIĞI…

 

Bir memleketti top ile tüfek ile yıkmadan önce şu dört şey yapılırsa o memleket manen zaten yıkılmıştır. Top atmaya, tüfek sıkmaya gerek kalmamıştır.

1-) Bilgiyi yıkın ;

Cahil bir topluluk yıkılmaya mecburdur. Peygamberimiz sallallhu aleyhi ve sellem ;

“Öküzlerin kuyruklarına tutunan toplum helak olur”

Yani, sadece ziraat yapan dünya, teknolojisini takip etmeyen memleket bir gün öküzünü de, tarlasını da, kendisini de, vatanını da kayıp eder. Bilgi yıkmak için bilgi sahibi insanları, alimleri bitirmek ve insanlala alimler arasına soğukluk sokmak lazım. Hoca, alim denildiği zaman döven, kaba, saba, bir insan tiplemesi zihinlerde canlanması için az çaba sarf edilmedi bu memlekette. Halbuki Efendimiz sallallahu aleyhi ve sellem ;

“Kim bir alim ile iki saat beraber olursa veya onunla iki lokma yerse veya ondan iki kelime dinlerse veya onunla iki adım atarsa Allah ona iki cennet verir, her cennet iki bu dünya kadardır.”

Başka bir Hadis-i Şerif ‘de ise ;

“Ümmetimin üzerine öyle bir zaman gelecek ki, fakihlerden ve alimlerden kaçacaklar. Allah da onları üç bela ile imtihan edecek. 1- Kazandıklarından bereket kalkacak. 2- Allah onlara zalim bir sultan musallat eder, 3-Dünyadan imansız gitmesine sebep olabilir. (Allah muhafaza).

2-) Parayı öldürün ;

Paranın değeri kalmasın, insanların alım gücü zayıflasın. Bir Hadis-i Şerif’de Allah Rasulü (s.a.v.) Sahabeye hitabda şöyle buyuruyor;

“Bugün siz Rabbiniz tarafından beyyine (ayıklık üzerinesiniz). İyiliği emreden, kötülükten neyh eder, Allah yolunda cihat edersiniz. Sonra iki tane şarhoşluk zuhur edecek. Biri cahillik sarhoşluğu diğeri ise yaşama sevgisinin sarhoşluğu. Bu halinizden döndürüleceksiniz. İyiliği emretmeyeceksiniz, kötülükten neyh etmeyeceksiniz, Allah yolunda cihat etmeyeceksiniz. Böyle bir günde kitap ve sünnet ile kayim olana elli sıddık ecri vardır.” Sahabe sordular; “Bizim sıddıklarımızın sevabı mı ? Onların sıddıklarının sevabı mı?” Cevaben ise ;

“Sizden olan sıddıkların sevabı vardır”

Cehalet sarhoşluğu, geçim derdi sarhoşluğu kaplamıştır şimdi insanlığı. Bunlar şarabın sarhoşluğundan daha beterdir. Şarabın sarhoşluğu kendi kendine gider. Bunların sarhoşluğu ise cehalete ilim lazım ki gitsin.

“Eeee canım şimdi herkez herşey, biliyor” Eb-u cehil’e ‘Eb-u cehil’ (cehaletin babası) lakabını Efendimiz (s.a.v.) takmıştır. Halbuki Eb-u cehil, cahil değildi. Müşrikler ona ‘Ebu-l Hakem (hakimlerin babası) derlerdi. Ama o bilgi seni Yaratanına götürmüyorsa, vahiy ile Kur’an ile teyyitlemiyorsa o ilim nâkıstır, noksandır, faydası azdır. Geçim derdi sarhoşluğu da kanaat olsun ki gitsin.

3-) Tüketimi hızlandırın ;

Koca koca alışveriş merkezleri, hiç ihtiyacı olmayan şeyleri almak, eskimeden yıpranmadan bir yenisini almak, bir üst modelini..vs.

Adam mazot almak için giriyor tesise, cebinde 20 tane banka kartı, hiç birinde bir lira limit kalmamış, pompacıya montunu bırakıyor. Bu ne hal ? Öyle bir hale geldik ki kazanmadığımız paraları harcar olduk.

Birisi anlatıyor, tuza ihtiyaç var. Tuz almak için girmiş bir alış veriş merkezine, bir şey alacağına üç tane şey alıp çıkmış.

4-) Milli ve manevi değerleri sarsın ;

İnsanımızı ayakta tutan şeylerdir milli ve manevi değerlerimiz. Bunlar sarsılırsa toplumu ayakta tutan güç sarsılmış ve yıkılmaya yüz tutmuş demektir. Bizim için bayrağımız önemlidir, vatanımız önemlidir, ezanımız önemlidir, camimiz önemlidir, neferlerimiz, kışlalarımız, hastanelerimiz önemlidir, namusumuz, mukaddesatımız çok önemlidir.

Selam ve dua ile… Fi emanillah (Allah’a emanet)…



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir