Seçimde Öncelik Dönüşümde
Seçimde Öncelik Dönüşümde

Küçük Partiler Kazanacak – Bursaspor Rahatladı

Küçük Partiler Kazanacak – Bursaspor Rahatladı

2013 yılından beri, her ‘’on dört ayda’’ bir seçim yaptığımızı öğrendik. Bu yüzden yeni bir sistem denemek zorunda kaldık.
Artık seçim sonrası koalisyon kurmak yerine, seçim öncesi ittifak yapmak, yolunu tercih edeceğiz. (2000) li yılların başlarında yaşadığımız, üçlü koalisyonlar siyaseti bu tercihe, zorlamıştır.
Birkaç ay evvel, Almanya’nın bile koalisyon kurmakta, ne kadar zorlandığını, gördük. İtalyanlar da, artık Cumhurbaşkanlarının halk tarafından seçilmesini arzu ettiklerini, açıkladılar.
Aslında, kurulacak ittifaklar, kuruluşundan beri Millet Meclisine giremeyen küçük partiler için de, bir ‘’demokratik nimet’’değerinde, olacaktır.
Ayrıca, (CHP) gibi yaklaşık yarım asırdan beri, tek başına iktidar olamayan partiler içinde, iktidar olma şansı, doğacaktır.
Artık yapılacak iş, nefret ve hakaret politikalarından, uzak durmaktır. Bu seçimin en önemli kazanımı, küçük partilerin meclise girme, kazanımıdır.
Bunun siyasi tanımı, seçim barajının ‘’sıfıra çekilmesi’’ demektir. Yeni sistem gelmese, yaklaşık yarım asırdır iktidar yüzü görmeyen (CHP) nin bir o kadar yıl daha, iktidara gelme şansı, olmayacaktır.
Sistemi Erdoğan’ın getirmesi önemli değildir. Önemli olan, bu yeni sistemden yararlanabilmektir. Önümüzdeki birkaç gün içinde, ittifakların kesinleşeceğini ve Cumhurbaşkanı adaylarının netleşeceğini, göreceğiz.
Bursaspor Rahatladı
Bursaspor, küme düşmesi kesinleşen Karabük’ü yenerek rahatladı. Önümüzdeki hafta yapacağı Konyaspor maçı ise şampiyonluk maçından daha önemli hale geldi.
Konyaspor maçını alırsak, düşmemiz imkansız hale gelecektir. Konyaspor’un korkusu ise birkaç hafta daha devam edecektir.
Eğer, Gençlerbirliği’de Sivas’tan puansız döndüğü takdirde, ona da düştü diyebiliriz. Ayrıca, Osmanlıspor ve Alanyaspor içinde düşme tehlikesinin devam ettiğini, söyleyebiliriz.
Önümüzdeki tabloya göre, Bursaspor ateş hattındadır, diyemeyiz. Ama. Matematiksel olarak rahatlamak için, özellikle Bursa’da oynayacağımız maçlardan puan almak zorundayız.

GÜNÜN SÖZÜ
Ekmeğinizi bölüşün.
Ama. Aynı lokmayı,
Dişlemeye kalkmayın
‘’Halil Cibran’’



(Son Güncelleme: 26 Nisan 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir