Işık Narlı ve Sölöz’ü Ziyaret Etti

Işık Narlı ve Sölöz’ü Ziyaret Etti

Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, DSİ Bursa Bölge Müdürü Hayati Çelenk ve Orhangazi Keramet ve Güney Yaka Sulama Birlik başkanı Cihan Şen, Güney Yaka Sulama Projesi kapsamında yer alan Sölöz ve Narlıca’da vatandaşlarla bir araya geldiler. Uzun yıllar sonra hizmete giren ancak Narlıca ile Sölöz arasındaki bir bölgede yaşanan sorun nedeniyle Sölöz ve Narlıcalı çiftçilerin yararlanamadığı sulama sistemindeki sorunun çözümü için seferber olan DSİ’nin çalışmalarını anlatan Milletvekili Zafer Işık sorunun çözümü için arazide olduklarını ifade etti.
Narlıca ve Sölöz’de vatandaşlarla buluştular
Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan ve DSİ Bursa Bölge Müdürü Hayati Çelenk çiftçileri dinlemek için önce Narlıca mahallesini ziyaret ettiler. Burada vatandaşlarla bir araya gelen Milletvekili Zafer Işık, bölgede yaşanan tarımsal sulama sorununun çözümü için sahada olduklarını belirterek, seçim öncesinde biz sizleri ziyaret ettiğimizde bu konuyu gündeme getirmiştiniz. İşte biz de konunun en üst muhatabı DSİ Bölge müdürümüz ile birlikte seçim sonrasında buradayız. Amacımız buradaki tarımsal sulama sorununu çözmek dedi. DSİ Bölge müdürü Hayati Çelenk Sölöz ile Narlıca arasında imalattan kaynaklanan bir sorun nedeniyle su verildiğinde bir patlak oluştuğunu belirterek, bunu birkaç kez onarmamıza rağmen yine aynı sorun ortaya çıktı. Kesin ve kalıcı çözüm için çalışıyoruz dedi.
Sölöz’de de vatandaşları dinlediler
Milletvekili Zafer Işık ve beraberindekiler daha sonra Sölöz Mahallesine geçerek burada vatandaşlarla buluştular. Sölöz Muhtarı Hasan Avcu ve Sölöz sakinlerini dinleyen Milletvekili Zafer Işık, onların taleplerini aldı. Zafer Işık burada Sölözlülerin yaşadığı tarımsal sulama sorununu da bildiklerini belirterek, bu sorunun çözümü için uğraşıyoruz. En hızlı şekilde çalışıp bu sorunu ortadan kaldırmak istiyoruz dedi. Güney Yaka Sulama Projesinin Gölyaka’dan Karsak bölgesine kadar, yine Gölyaka’dan Sölöz’e kadar olan bölgeye kadar sorunsuz çalıştığını bu bölgedeki tarım alanlarının rahatlıkla sulandığını ancak Sölöz bölgesindeki bir sorundan ötürü Sölöz ve Narlıca için sulama sorunu yaşandığını belirterek, DSİ ekiplerimiz bu sorunu çözüme kavuşturacak dedi.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir