Marmarabirlik Yönetim Kurulu GTSO’yu Ziyaret Etti

Marmarabirlik Yönetim Kurulu GTSO’yu Ziyaret Etti

Marmara Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa, Yönetim Kurulu Üyesi Osman Bostancı ve Gemlik Kooperatif Başkanı İbrahim Demir, Gemlik Ticaret ve Sanayi odasına hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
Ziyarette Oda Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir , Meclis Başkanı Hasan Yıldırım, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Semih Aşkın, Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Hamaloğlu yer aldı.
Gemlik Zeytininin sorunları ve Gemlik Zeytin Festivalinin gündeme geldiği ziyarette açıklamalarda bulunan Yönetim Kurulu Başkanı Paşa Ağdemir “ Zeytinin Başkentinde öncelikle Gemlik Zeytininin sorunlarını her platformda dile getirdik ve getirmeye de devam edeceğiz. Bunu öncelikle belirtmek isterim. Gemlik Zeytin Festivali de daha katılımlı ve kapsamlı şekilde yeniden planlanmalı ve ilçe turizmine, zeytinimize değer katacak şekilde yapılmalıdır. Ülkemizde buna benzer bir çok örnek var. Bunları incelememiz gerekmektedir. “ dedi.
Konuya ilişkin açıklamalarda bulunan Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Asa “ Gemlik Zeytinin ulus çapında reklam ve tanıtımının yapılması hepimizin yararına olur. Örneğin Gemlik Zeytin logolu giydirilen bir otobüsle ülke çapında tanıtım kampanyaları yapabiliriz. Bunun bütçesi de alınan tescil ücretlerinden karşılanabilir. Sadece Gemlik’i kapsayan bir tanıtımdan öte,Orhangazi, İznik, Mudanya ve hatta Erdek’e kadar hep birlikte hareket etmemiz daha verimli olacaktır ve daha çok ses getirecektir. “şeklinde konuştu.
Ardından söz alan Meclis Başkanı Hasan Yıldırım “ Gemlik zeytinin ulus çapında tüketimini arttırmalıyız. İnsanlara zeytin ve zeytinyağı yeme alışkanlığı kazandırmalıyız. Bunu daha da kapsamlı hale getirtilecek olan festivalimizde yapabiliriz. “ ifadelerini kullandı.
Gündeme ilişkin bir diğer açıklama da Yönetim Kurulu Üyemiz Hasan Hamaloğlu’ ndan geldi. Yaptığı açıklamada “ Özellikle imara açılan zeytinlik alanlarında bir çok zeytin ağacı maalesef ki kesilmektedir. Benim önerim çıkarılacak bir genelge ile inşaat amacı ile kesilen zeytin ağaçları kadar, gösterilecek bir alana inşaat firma yetkililerince zeytin fidanı dikilmesi yönündedir. Bu şekilde hem zeytinimizi koruyup çevreci bir politika izleriz, hem de zeytin rekoltemiz düşmemiş olur. “ dedi.
Ardından karşılıklı plaket takdimi ile ziyaret sonlandı.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir