....Allah'a Şirk Koşmak...
....Allah'a Şirk Koşmak...

….Şaban Ayı…

….Şaban Ayı…

 

Mübarek üç ayların ikincisi Şaban ayıdır. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Şaban benim ayım buyuruyor.

Bazı zaman dilimleri diğerlerinden üstün kılınmıştır, bazı günler diğerlerinden üstün kılınmıştır, bazı aylar diğerlerinden üstün kılınmıştır, ümmeti Muhammed’in hayatı nice kutsi değerlerle donanmıştır. Geçmiş ümmetlerde böyle değerler yoktu, bu ümmete verildi. Onların ömürleri uzun otomatik olarak amelleri de uzun oluyordu. Bu ümmet dünyanın sonunda geldi kabirde az beklemek için.

Ömrümüz kısa, Türkiye standartları 60, 70 sene ibadet eden bir kişi 2, 3 sene tulum ibadet çıkartır. Bin sene ömrü olan bir kişi de 20 sene ibadet çıkartır. Peki bu ümmet cennette girmeden diğer ümmetler giremeyecekler. 2, 3 sene ibadetle ilk önce cennete nasıl girecek bu ümmet. İşte Mevla Te’ala bizlere öyle günler, geceler, aylar verdi ki az ömürde çok sevab.

Bir gece verdi 1000 aydan daha hayırlı, ayet ile sabit. Şöyle düşünelim bir işçi işe gidiyor 8 saat çalışıyor kan,ter içinde kalıyor, akşam işten dönüyor kaç yövmiye alıyor ? Bir…

Bayramda gidiyor akşama kadar otursa kaç yövmiye alıyor ? Üç, dört… Niçin? Bugün bayram.

Tabiri caiz ise bu aylar işini bilenlere bayram kazancı veriyor. Takımlar bile lige başlamadan kamp çalışmaları, hazırlık maçları oynuyorlar. Bu dönemi iyi çalışmayan takım lige kötü başlıyor. LE TEŞBİH VELETEMSİL

Ramazana hazırlık için önemli olan bu ayları iyi değerlendirmezsek Ramazanda çok zorlanırız ve hazırlıksız yakalanırız.

Fuday ibn-i İyaz (k.s.) bir yerde sevgilisi ile konuşurken bir Allah dostu Hadid süresi 16. ayeti okuyordu:

“Kalplerin Allah’dan korkma zamanı gelmedi mi?” Fuday ibn-i İyaz (k.s.) “geldi Ya Rabbi” diyerek tövbe ediyor ve büyük Allah dostlarından oluyor.

Şimdi her birerlerimiz Fuday İbn-i İyaz (k.s.) gibi ; “Ya Rabbi Receb’i iyi değerlendiremedim ama Şaban’da bunu anladım Ya Rabbi “ deyip yolumuzu, işimizi, niyetlerimizi düzeltelim ve “ Ya Rabbi Senden korkma ve emir tutup yasaklardan kaçma zamanı geldi “diyebilelim

Abdullah oğlu Muaz’ın yakın arkadaşı olan Ebul Hafsıl Kebir vefat ediyor.Vefatının üzerinden 8 aya yakın bir zaman geçince Muaz, Ebul Hafsıl Kebiri rüyasında solgun, bitkin bir şekilde görüyor. Allah dostu Abdullah İbni Muaz bunun sebebini, niçin solgun ve bitkin olduğunu sorunca arkadaşı anlatıyor.

Kabrime gömülür gömülmez bir melek başucuma gelerek şunları haykırdı “Sen şu şu günahları işledin, kötülükleri yaptın” ardından da kırbaçlamaya başladı. Sonra kabrin karanlıklarından bir ses yükseldi. Ses şöyle diyordu; “Ey adam bunca kötülüğü işlerken Rabbinden utanmadın mı?” Ardından kabir beni sıkarak kaburga kemiklerimi birbirine geçirdi. Bütün mafsallarım birbirinden ayrıldı. Acı ve azap içinde kıvranıyordum. Bu acı ve azap taa Şaban ayına kadar sürdü. Şaban ayı gelince yine yüseklerden bir ses yükseldi. Ses şöyle diyordu; “Ey melek artık azabı kaldır. Azap ettiğin kişi ömrü boyunca Şaban ayı girdiğinde bir gün oruç tutar bir gece de ibadet ederdi.”  İşte o bir gün oruç tutmam ve bir gün ibadet etmem sebebiyle Allah (c.c.) beni azaptan kurtardı ve beni cennetine sokacağını müjdeledi.

 

    Şaban Ayınız mubarek olsun. Fi emanillah… (Allah’a emanet)



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç

23 Nisan Etkinliklerine Coşkulu Başlangıç 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri kapsamında Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir