Seçimde Öncelik Dönüşümde
Seçimde Öncelik Dönüşümde

Lider var, Lidercik var

Lider var, Lidercik var

Amerika artık medeni devlet yapısından ‘’kabadayı devlet’’ yapısına, dönüşmüştür. Siyasi ve askeri üstünlüğünü kullanarak yeryüzündeki ‘’tüm enerji kaynaklarını’’ ele geçirmeyi kafasına koymuştur.

Tüm dünyaya dağılan finansman yapılanması ile her ülkeyi ele geçirmenin peşindedir. Ayrıca, ‘’kabadayı devlet’’ yapısına uygun bir başkan da, bulmuştur.

Attığı twitte kriz çıkaran, bir söylediği diğerine uymayan, bir ‘’sözde liderle’’ karşı karşıyayız. Bir zamanlar, müteahhitlik yapan ve kumarhane işletmeciliği yapan Başkan Trump, bu defa çok tehlikeli bir kumarı denemektedir.

Türkiye, İran ve Rusya üçlüsünü delmek için yeni bir senaryo icat etmiştir. Terör örgütlerini kuran, destekleyen ve kullanan Amerika’nın, en önemli özelliği nedir?

Kendisine itaat etmeyen ülkeleri, teröre destek veriyor diyerek, suçlamaktır. Şu anda, el-kaideye destek verdi diye, soyup soğana çevirmektir.

MİT tırları operasyonu ile Türkiye’yi de teröre destek suçuna bulaştırmak için, çok çaba sarfetmiştir. İşte. Nato ortağımız Amerika, böyle bir müttefiktir.

Bu günkü İngiltere ise dökülecek kandan çok, alacağı hisseyi düşünmektedir. Fransa’nın sözde lideri Macron ise tam anlamıyla Amerika’ya ‘’biat’’ etmiştir.

Fransa’nın eski lideri Sarkozy ise ‘’Akdeniz Birliği’’ kurmak istediği için, dışlanmıştır. Şimdi yargı ile uğraşmaktadır.

Merkel ise askeri operasyona katılmayacağını bildirerek ‘’olumlu puan’’ almıştır. Çin lideri ise son bir hafta içerisinde sergilediği soğukkanlı davranışları ile en güvenilir lider görüntüsü, vermiştir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, hem Nato ile hem de komşularımız Rusya ve İran ile ilişkilerimizin kopmadan devam edeceğini açıklayarak, gerginliği bir ölçüde düşürmüştür.

Son bir hafta içerisinde, yaşadığımız büyük krizde, liderleri şöyle değerlendirebiliriz. Başkan Trump’un halkın lideri olmadığını, paranın ve silahın kuklası olduğunu, gördük.

İngiltere’nin demokrasiden ve hukuktan yana olmadığını, sadece alacağı payın peşinde olduğunu, anladık.

Fransa Başkanının, bir lider gibi değil, bir stajyer memur gibi göründüğünü, izledik. Son olayların, Putin için bir ders olduğunu, düşündük.

Büyük krizde, Merkel ile Çin Devlet Başkanının, soğukkanlı ve sağduyulu davrandığını, izledik.

GÜNÜN SÖZÜ

Başkalarının bizi kızdıran tarafları,

Kendimizi anlamamıza yol açar.

‘’Jung’’

 

 

 



(Son Güncelleme: 15 Nisan 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir