Gemlik’te Çocuklar Mutlu Anneler Huzurlu

Gemlik’te Çocuklar Mutlu Anneler Huzurlu

Gemlik Belediyesi ilçe merkezinde ve çevre mahallelerinde, çocuklar için yeni oyun ve park alanları, var olan park alanlarında da iyileştirme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

İlçenin muhtelif alanlarında oluşturulan parklarda kauçuk zemin üzerine çocuk oyun grubu kurarak güvenli oyun alanları oluşturmaya çalışan Belediye Park Bahçeler Müdürlüğü ekipleri, aynı zamanda çocukların zihinsel ve bedensel olarak gelişimlerine katkıda bulunuyor. Yürütülen çalışmalar kapsamında ekipler Kayıkhane mevkiinde Gemlik Belediyesi tarafından revize edilen basketbol sahasının yanında bulunan alanda da çocuk oyun grubu montaj işlemlerine başladı. Kuluçka salıncağı, Anne çocuk salıncağı, eğitim bisikleti, enerji bisikleti, trambolin, zaman tilti gibi farklı ve modern oyun gruplarının yanı sıra zekâ geliştirici oyun gruplarının da yer aldığı park alanının, peyzaj çalışmalarının tamamlanmasının ardından çocukların hizmetine sunulacağı bildirildi.

Konuyla alakalı açıklama yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, parkların çocukların özgürlük alanları olduğunu vurgulayarak, çağdaş ve modern kentlerin şehrin yaşam kalitesinin artmasıyla ortaya çıkacağını, parklar ve sosyal donatı alanlarının şehrin yaşam kalitesini yükseltecek en önemli unsurlar olduğunu ifade etti. Gemlik sınırları içerisinde bulunan bütün mahallelere uzak yakın demeden oyun grubu oluşturmak için çalışmaların tüm hızıyla sürdüğünü dile getiren Başkan Yılmaz, “Parklarımızı halkın ihtiyacına göre tasarlıyoruz. Parklarımız artık eskiden olduğu gibi sadece çocuk oyun alanı ve yeşil alanla sınırlı değil. İhtiyaca göre yürüyüş yolları, fitness alanı, çocuk oyun alanı, sağlıklı yaşam alanları ve spor alanlarıyla donatılıp vatandaşlarımızın ve çocuklarımızın hoşça vakit geçirebileceği ihtiyaç alanı haline getiriyoruz. Gemlik’te oyun grubu olmayan mahalle bırakmayacağız” dedi.

 



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir