Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Enflasyon Oranı Barometre Gibi-Kadınlar Günü

Enflasyon Oranı Barometre Gibi-Kadınlar Günü

Şubat ayı enflasyonunu analiz etmeden önce,2017 yılının son çeyreğindeki ekonomik gelişmeleri, hatırlamalıyız.
2017 Eylül ve Ekim ayındaki düğün harcamaları, tatil masrafları ve okul alışverişleri, Kasım ayı enflasyonu,( % 12,98) a kadar sıçramıştı.Daha sonra harcamalar yatıştı.Ve enflasyon oranı Şubat/2018 ayında(%10,26) ya ,kadar geriledi.
Yağışlarla birlikte, sebze ve meyve bereketi de gelirse, enflasyon oranının Mart ayında, tek haneye düşeceğini umut ediyoruz.
Tabi anormal bir kur artışı olursa, bu kur artışının enflasyonunu besleyeceğini, normal karşılamalıyız. Çünkü, altın ve döviz fiyatlarının, savaş ortamından çok etkilendiğini, gayet iyi biliyoruz.
Kadınlar Gününü Unutma
Son yıllarda, kadınlar gününü hatırlama konusunda, bir medya seferberliği, olduğunu görüyoruz. Bu hamleye rağmen, kadına yapılan şiddetin azalmadığını düşünüyoruz.
Aslında, kadınların bir eş olduğunu, bir anne olduğunu ve bir arkadaş olduğunu her zaman hatırlamalıyız. Ve 1857 yılında, Amerika’da yapılan ilk grev uygulamasının, kadınların eseri olduğunu da unutmamalıyız.
En değerli varlık olan kadının, stadyumlarda, küfür içine sokulmasını, hazmedemiyoruz. Sevdiği kadından ayrılan, sonrada barışmak isteyince reddedilen kişilerin, işledikleri ‘’eş cinayetlerini’’, dehşetle duyuyoruz.
Kadınları anlayalım, onları incitmeyelim ve onlara değer verelim.
Bu davranışların karşılığını, misliyle alacağınızdan emin olabilirsiniz.
Yerel Seçim Hazırlıkları
Birkaç gün önce, Kıdemli Ak Parti milletvekili Faruk Çelik’in Bursa’da yapmış olduğu, basın toplatısını okuduk. Faruk Çelik’in, Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı için, aday olmak istediğini hissettik.
Mevcut Belediye Başkanı Alinur Aktaş’ın, Bursa medyasında vitrine çıkmak için, kendini fazla zorlamadığını, görüyoruz.
Günlük Bursa medyasına baktığımızda, İsmail Hakkı Edebali ile Mustafa Dündar’ın bu konuda daha gayretli olduklarını, izliyoruz.
Yerel seçimlerde, yaklaşık bir yıllık zaman olmasına rağmen, aday olmayı kafaya koyanların, yavaş yavaş siyasi arenaya çıkmaya başladığını, dikkatle izliyoruz.
Günün Sözü
Ne kadar yüksekte olursan ol.
Yasalar, senden de yüksektedir.
‘’Thomas Faller’’



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir