KADIN ÖLÜLERİ GEMLİK'TE SAHNELENDİ (3)

“KADIN ÖLÜLERİ” ADLI TİYATRO OYUNU GEMLİK’TE SAHNELENDİ

“KADIN ÖLÜLERİ” ADLI TİYATRO OYUNU GEMLİK’TE SAHNELENDİ

Uludağ Üniversitesi Asım Kocabıyık Yerleşkesi Tiyatro Topluluğu, “Kadın Ölüleri” adlı oyunlarıyla izleyiciden büyük alkış aldı. Yunus Emre Kültür Merkezi’nde sahnelenen “Kadın Ölüleri” adlı oyuna ilgi yoğundu. Cem Düzova’nın yazdığı, Belgin Bilgin’in yönetmenliğini üstlendiği ‘Kadın Ölüleri’ adlı tiyatro oyunu izleyenleri adeta büyüledi.
Türkiye’deki kadın cinayetlerini, kadına yönelik istismarı, çocuklara yönelik istismarları konu edinen oyunu, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Şükran Ersöz üniversite öğrencileri ve çok sayıda Gemlikli izledi.
Kadınların töre, aile içi şiddet, ensest ilişkiler sonucunda öldürülmeleri veya intihara sürüklenişleri anlatılan ‘Kadın Ölüleri’ adlı oyunun tamamı gerçek öykülerden alınıp kurgulanmış. Oyun çeşitli nedenlerle öldürülen veya intihara sürüklenen altı kadının ölüm anlarının şiirsel bir dille izleyiciye aktarıldı. Toplumsal bir yüzleşme olan Kadın Ölüleri adlı oyunda, müziğin ve sözcüklerin havada dans ettiği, sahne estetiğinin en etkili bir biçimde kurgulandığı, farklı kadın yaşamlarından hikayelerinin anlatıldığı oyun izleyicilerden tam not aldı.
Tiyatro oyununun sonunda Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim ve Ak Parti İlçe Kadın Kolları Başkanı Şükran Ersöz, Yönetmen Belgin Bilgine çiçek takdim etti. Oyun çıkışında ise Kadınlar günü dolayısıyla Gemlik Belediyesi personeli, Belediye Başkanı Refik Yılmaz adına, kadınlara karanfil ve şal hediye etti.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir