BORUSAN’DAN 8 MART’TA KADIN İSTİHDAMINA BÜYÜK DESTEK 

    BORUSAN’DAN 8 MART’TA KADIN İSTİHDAMINA BÜYÜK DESTEK 

    BORUSAN’DAN 8 MART’TA KADIN İSTİHDAMINA BÜYÜK DESTEK

Borusan 8 Mart’ta sanayide kadın istihdamını artırmaya yönelik önemli bir yatırımını açıkladı. Kadınların işgücüne katılımının önünde en önemli engeli oluşturan çocuk bakımı sorununa destek olmak için Türkiye’nin en köklü ve büyük organize sanayi bölgelerinden Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde 150 çocuk kapasiteli bir kreş açıyor.

Kadının güçlenmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliğinin sağlanmasını başlıca sosyal sorumluluk önceliklerinden bir olarak kabul eden Borusan, bu alanda bir yandan kendi şirketlerinde ciddi adımlar atarken, bir yandan da önemli toplumsal projeleri sürdürüyor.

Borusan, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı ve Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı iş birliği ile 2012 yılında hayata geçirdiği “Annemin İşi Benim Geleceğim” projesi kapsamında Adıyaman, Afyon, Balıkesir ve Malatya’da 0-6 yaş grubu çocuklara yönelik “Borusan Neşe Fabrikası” adlı kreş ve gündüz bakımevleri açılarak 300’e yakın kadının ekonomiye katılımı, çocuklarının ise eğitime erişimi sağlandı.

Borusan 2018 yılında yine Bakanlıkların iş birliği ile Türkiye’nin en köklü ve büyük organize sanayi bölgelerinden biri olan Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde 150 çocuk kapasiteli bir kreşin temelini atıyor. 250 şirketin faaliyet gösterdiği, yıllık ihracatı 6,1 milyar USD’yi bulan Bursa Organize Sanayi Bölgesi’nde 5500’ü kadın 56 bin kişi çalışıyor. Bursa Organize Sanayi Bölgesi Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (BOSİAD) ve Bursa iş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) iş birliğiyle hayata geçirilecek olan kreş, sanayide kadın istihdamının artırılmasına yönelik önemli bir adım.

Konuyla ilgili açıklama yapan Borusan CEO’su Agah Uğur, “Kreş ve maddi yardım eksikliği ile çocuk bakımında ana sorumluluğunun kadına düşmesi, kadınların işgücüne katılımındaki en büyük engelleri oluşturuyor. Türkiye OECD ülkeleri arasında %30 ile kadının işgücüne katılım oranının en düşük olduğu ülke. Bu bakımdan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nde Bursa Organize Sanayi Bölgesi’ne bu yatırımı armağan ettiğimizi açıklamaktan gurur duyuyoruz. 8 Mart’ı sadece kadınların değil toplumsal cinsiyet eşitliğine inanan herkesin günü olarak görüyoruz” dedi.

Ağır Sanayide Kadın İstihdamına Destek: “Kadına Güç İş Yok”

Borusan şirketlerinden Borçelik hiçbir iş alanının sadece erkeklere özgü olmadığını, kadınların her işi yapabileceğini vurgulayan “Kadına Güç İş Yok” projesiyle çelik sektöründe kadın istihdamı ile örnek oldu ve bir ilke imza attı.

Program kapsamında başvuruda bulunan kadın adaylar tavan vinci ehliyet programı gibi teknik eğitimlerin yanı sıra kişisel gelişim ve mentor-menti programı gibi 250’şer saatlik kapsamlı eğitimlere tabii tutuluyorlar. Program sonucunda eğitimlerini tamamlayan 26 kadının farklı işlerde istihdam edilmesi planlanıyor.

İş Yaşamındaki Çifte Standartlarla Mücadele için “Cinsiyetçiliğin Adını Koyalım”

Borusan, geçtiğimiz yıl Kadir Has Üniversitesi Toplumsal Cinsiyet ve Kadın Çalışmaları Merkezi iş birliği ile “İş Yaşamında Ayrımcılık İçeren Söz ve Davranışlardan Kaçınma Rehberi”ni yayınladı. Rehberde, günlük iş hayatında sıklıkla karşılaşılan, ayrımcı ifade ve davranışlar sıralandı.

2018’de ise #SevgiDildeBaşlar hareketinin devamı “Cinsiyetçiliğin Adını Koyalım” kampanyası ile geliyor. Bu kampanyada “Kadın işi değil bu”, “Yoksa feminist misin?”, “Neden makyaj yapmadın” gibi günlük iş hayatında yaygın olarak karşılaşılan, üstü örtülü ve bilinçsiz önyargılardan beslenen davranışlara dikkat çekiliyor.

 

 

 



(Son Güncelleme: 7 Mart 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir