Gemlik’in yeni kültür merkezi gün sayıyor

Gemlik’in yeni kültür merkezi gün sayıyor

 

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik’te yer alan ve restorasyon çalışmaları Büyükşehir Belediyesi’nce yapılan Balık Pazarı Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Aktaş, kısa zamanda hizmete alınacak olan tarihi mekanın, ‘kültür merkezi’ olarak faaliyet göstereceğini söyledi.

 

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Gemlik’teki ‘Balık Pazarı Hamamı’nda incelemelerde bulundu. Başkan Aktaş’a incelemede AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ile AK Parti İl Başkanı Ayhan Salman ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da eşlik etti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Balık Pazarı Hamamı’nın restorasyon çalışmalarının Büyükşehir Belediyesi tarafından yaklaşık 1 milyon 200 bin TL harcanarak gerçekleştirildiğini ifade etti.

 

Çalışmalar son aşamada

Restorasyon çalışmalarında sona gelindiğini, tefrişat hazırlıklarıyla birlikte hamama son şeklinin verileceğini kaydeden Başkan Aktaş, tarihi mekanın bundan sonra ‘kültür merkezi’ olarak kullanılacağını açıkladı. Mekanın Gemlik Belediyesi tarafından işletileceğini ve yakın zamanda açılışın gerçekleşeceğini söyleyen Başkan Aktaş, “Bu mekan, 265 metrekarelik işlevsel bir alana sahip. Her bölümü ayrı şekilde kullanılabilecek durumda. İnşallah yapacağımız çalışmalarla, başta çocuk ve gençler olmak üzere bölge insanına hizmet veren bir kültür merkezi haline dönüşecek” diye konuştu.

 

Tarihi değerler yaşatılıyor

Başkan Aktaş, Büyükşehir Belediyesi’nin bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da tarihi eserlere sahip çıkacağını sözlerine ekledi. Beton binaların yükseldiği bir dönemde tarihi yapıların öneminin gün geçtikçe daha iyi anlaşıldığını söyleyen Başkan Aktaş, “Bursa’mızın her köşesinde birbirinden farklı özelliklere sahip tarihi eserlerimiz yer alıyor. Bu tür alanları yaşatmak konusunda kararlıyız” dedi.

AK Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ise tarihi yapının ortaya çıkartılmasında emeği bulunan Büyükşehir Belediyesi’ne ve Başkan Aktaş’a teşekkür ederek, yapılan yatırımla birlikte hem tarihi eserlere sahip çıkıldığını hem de Gemlik’e yeni bir kültür merkezi kazandırıldığını vurguladı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz da Balık Pazarı Hamamı restorasyonunun tamamlanmış olmasının kendilerini sevindirdiğini kaydetti. Ecdattan yadigar kalan bu tür eserleri korumanın ve geleceğe en güzel şekilde aktarmanın heyecanını yaşadıklarını anlatan Yılmaz, gösterdiği hassasiyet nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti.



(Son Güncelleme: 5 Şubat 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir