Dünya Gümrük Günü Gemlik'te Kutlandı

Dünya Gümrük Günü Gemlik’te Kutlandı

Dünya Gümrük Günü Gemlik’te Kutlandı

26 Ocak Dünya Gümrük Günü kapsamında Gemlik Gümrük Müdürlüğü Atatürk anıtına çelenk sundu.  Çelenk sunma törenine Gemlik Gümrük Müdürü Muammer Ünal, Müdür Yardımcısı Mustafa Şahin, Kaçakçılık ve İstihbarat Bölge amiri Uygun Atasever katıldı.

Çelenk sunumunun ardından konuşan  Gümrük memuru Yasemin Şentürk günün anlam ve önemini belirtti. Şentürk konuşmasında; ” 26 Ocak Dünya Gümrük Günü, her yıl farklı bir tema belirlenerek kutlanmaktadır. Yıl boyunca bu tema konusunda farkındalığın artması amacıyla çeşitli etkinlikler düzenlenmektedir. Dünya Gümrük Örgütü 2018 yılı için “Ekonomik Kalkınma için Güvenli İş Ortamı” temasını belirlemiştir. Bu tema; iş çevresi için, kolaylaştırılmış, güvenli, adil ve sürdürülebilir bir uluslar arası ticaret ortamının oluşturulmasına ve ticaret erbabının uluslar arası  ticarete katılımın teşvik edilmesine, özel sektörden paydaşlarla işbirliği ve iletişimin güçlendirilmesine ve böylece ekonomik refahın arttırtmasına gümrüklerin nasıl katkılar sağlayabileceği konularını kapsamaktadır. 2018 yılında yapılan çalışmalara bu tema doğrultusunda ağırlık verilecektir.

26 Ocak Dünya Gümrük Günü’nün yurt çapında etkin bir şekilde kutlanmasına ve kamuoyunda farkındalığın arttırtmasına bakanlığımızca oldukça önem verilmekte olup, bizler açısından da gümrüklerdeki gelişmelerin bir parçası, aktif uygulayıcısı ve katkı sağlayan olmanın gururunu yaşamak, birlik ve beraberliğimizi arttırmak, gümrüklerimizi halka tanıtmak ve sorunlarımızı anlatmak açısından önemli bir gündür. Bu nedenle hepimizin 26 Ocak Dünya Gümrük Günü kutlu olsun.

Program Atatürk Anıtına çelenk sunumunun ardından saygı duruşu ve istiklal marşı ile sona erdi. Programın ardından Gümrük Müdürlüğü personeli Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş’u makamında ziyaret etti.

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir