Hiv Testi Hayat Kurtarır
Hiv Testi Hayat Kurtarır

Hiv Testi Hayat Kurtarır

Hiv Testi Hayat Kurtarır

HİV, korunmasız cinsel temas ve kan yoluyla bulaşan, vücudun çok çeşitli bölgelerine yerleşen ve bağışıklık sistemi üzerinde etkin olan bir virüstür.

Genelde korunmasız ilişki ve kan aracılığıyla insandan insana bulaşabilen virüslerden biri de hiv virüsüdür. Hiv virüsü için hiv testi gibi testler yapılarak sağlığınız hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Hiv Testi Nedir?

HİV, korunmasız cinsel temas ve kan yoluyla bulaşan, vücudun çok çeşitli bölgelerine yerleşen ve bağışıklık sistemi üzerinde etkin olan bir virüstür. Hastalıklardan biri olan hiv testi de bu virüsün kişiye bulaşıp bulaşmadığını gösteren bir testtir.

Hiv Testi Nasıl Uygulanır?

Eczaneden alınan hamilelik testlerine benzer bir şekilde eczaneden alınan test ile parmak ucundan alınan ve kan alınarak özel laboratuvarlarda uygulanabilen bir testtir. Ancak hiv testi laboratuvar ortamında daha doğru sonuçları verir.

Hiv Testi Kaç Günde Sonuç Verir?

Hiv virüsünden şüphelenen kişiler genel anlamda şüphe duydukları durumdan sonra 3- 8 hafta sonra test yaptırabilir. Test yapıldıktan sonra 5 gün sonra da testin sonucu belli olur.

Hiv Testini Evlilik Öncesi Yaptırmak Zorunlu Mudur?

Evlilikten önce çiftlerin sağlık durumuyla ilgili sorun yaşamaması için belirli testlerin yapılması zorunludur. Hiv oldukça tehlikeli bir virüs olduğu için hiv testi de yapılmalıdır. Ancak zorunlu bir test değildir.

Cinsel Hastalık Testi Nedir?

Cinsel yolla bulaşan hastalıklar insan hayatı için tehlikeli olabilir. Bu nedenle cinsel hatalıkları tespit edebilmek için cinsel hastalık testi yapılır. Bu sayede o kişide herhangi bir cinsel hastalık var mı diye tespit edilir.

Cinsel Hastalık Testi Kimlerden İstenir?

Cinsel hastalıkları teşhis edebilmek için yapılan testler genel anlamda belirtisi olan kişilerden istenir. Bunun yanında aktif cinsel hayatı olan kişilerden cinsel hastalık testi istenir. Aynı zamanda birden fazla kişiyle beraber olan kişilerden de istenir.

Cinsel Hastalık Testi Öncesi Dikkat Edilmesi Gerekenler

Genital bölgeye yapılan bir test olduğu için testten 38 saat önce cinsel ilişkiye girilmemeli, test öncesinde krem ya da ilaç sürülmemesi, genital bölgenin temizlenmesi ve herhangi bir enfeksiyon varsa cinsel hastalık testi öncesi tedavinin yapılması gerekir. Enfeksiyonla test yaptırmak doğru sonuçları vermeyecektir.

Gıda İntoleransı (Besin Duyarlılığı) Nedir?

Belirli sebeplerden dolayı, gıdanın içerisinde yer alan bir maddeye karşı vücudun sindirim sistemin reaksiyon göstermesi gıda intoleransı olarak bilinir.

Gıda İntoleransının Sık Rastlanan Semptomları Nelerdir?

Gıda intoleransında yaşanan belirtiler genel anlamda kaşıntı, kızarıklık, karın bölgesinde şişme, el ve ayaklarda ödem oluşumu, ishal ve karın ağrısı şekilde görülür. Gıda intoleransında, gıdanın türüne bağlı olarak daha farklı belirtiler de gözlemlenebilir.

Gıda İntoleransı Nedenleri Nelerdir?

Vücudun belirli besinleri sindirememesi sonucunda ortaya çıkan gıda intoleransı sebepleri doğuştan gelebilir. Ancak stres, enfeksiyon, bağırsak problemleri ve genetik yatkınlıklar da gıda intoleransı deneleri arasında girebilir.

Gıda İntoleransı Tanısı Nasıl Konulur?

Kişiler yedikleri besinlere yönelik olarak vücutlarında çeşitli belirtileri gözlemleyebilir. Bu durumda hangi besinlerden sonra belirtileri gördüğünü inceleyebilir. Ancak bunun için gıda intolerans testi yapılır. Gıda intoleransı testi için kan testi gerekir. Bu kan testi klasik kan tahlillerinden daha farklıdır. Parmaktan az bir miktarda kan alınır. Daha sonra laboratuvara gönderilir ve kişinin hangi besinlere karşı bir intoleransı olduğu görülür. Aynı zamanda alerji testi de yapılabilir.

Beslenme Nasıl Ayarlanır?

Gıda intoleransı yaşayan kişilerin ilk olarak hangi besinlere karşı vücudunun intolerans geliştirdiğini tespit etmelidir. Teşhiste kullanılan gıda intolera21ns testi ile hangi besine karşı bir intolerans varsa kişinin beslenme programından tamamen bu besin çıkarılır ve besinin gösterdiği belirtiler tamamen ortadan yok olur. Gıda intoleransı yaşayan kişiler ömrü boyunca bu şekilde beslenmelidir. Aksi takdirde belirtiler yeniden ortaya çıkar.

Gıda İntolerans Testi Fiyatları

Herhangi bir gıdaya karşı gıda intoleransı sorunu yaşayan kişilerin tamamen teşhisinin konulması için bir gıda intolerans testi yapılmalıdır. Bu test genel anlamda laboratuvarı olan pek çok hastanede yapılabilir. Bu nedenle gıda intoleransı testi fiyatları hastaneden hastaneye değişen bir durumdur.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir