HUZUR SAATİM...
HUZUR SAATİM...

BOMBOŞ…

BOMBOŞ…

 

Mecbur kalmadıkça dışarıya çıkmıyorum. Ve aslında zorunluluk gerektiren bir durum olmadıkça konutlarımızdan dışarı çıkılmaması gerektiğine inanıyorum.

 

Zira artık pandeminin hepimizi, her an esir alabileceği günlerden geçiyoruz. Ne kadar çok dikkat ettiğimizi düşünürsek düşünelim, dışarıya her adım atışımızda ya dalgınlık sonucu ya da gereklilik sonucu bir şekilde mesafeden veya hijyenden fire verebileceğimiz düşüncesindeyim. Özellikle uzun saatli kalışlarımızda.

 

Resmi olarak verilen yasakların dışında kendi irade ve isteğimizle de “toplumsal izolasyonu” yaratmak zorundayız. Yani, “yasak” denen saatler dahilinde “tehlike var”, bunun dışında kalan saat ve günlerde “tehlike yok” olarak algılamamalıyız konulan yasakları.

 

Toplum bilinciyle hareket etmek zorunda olduğumuz bir zaman aralığındayız.

Bu günler, ciddiye alınması gereken önemli günler.

 

Dediğim gibi, bir mecburiyet olmadıkça dışarı çıkmamalı, böylelikle hem kendimize hem toplumdaki diğer bireylere ve dahası sağlık çalışanlarına da fayda sağlamalıyız.

 

Bilinçlenme demişken; mühim bir gerekçeyle dışarıya adım attım bugün. Ve gördüğüm tablodan dolayı mutlu olduğumu söylemeliyim.

 

Koskoca İstanbul…Kaç milyonluk şehir… “Türkiye’ nin kalbi” dediğimiz devasa kent…Bugün gördüğüm manzaraya göre caddeleri ve sokakları bomboş şehir haline gelmiş bir metropol.

 

Gittiğim bölge Anadolu yakasının en işlek caddelerinden biri olmasına rağmen kuş uçmuyordu sanki, hem de günün en aktif saatleri dediğimiz saatlerinde.

 

Açıkçası bu sessizlik karşısında hem çok sevindim hem de çok şaşırdım. Sevindim; çünkü insanların pandemiyi ciddiye aldığını görmenin güzel olduğunu düşündüm. Şaşırdım; çünkü bunun olabileceğini, yani aktif iş gününde ve günün en işlek saatlerinde “kuş uçmaz, kervan geçmez” modda bir İstanbul göreceğime hiç ihtimal vermiyordum.

 

Yoğunluktaki farklılıklar ilçeye ve konuma göre değişkenlik gösterse de genel olarak, İstanbul’ da insanların bu denli pandeminin ciddiyetini kavramış olmasından dolayı mutluyum.

 

Diğer illerimizde durum tam olarak nedir, bilmemekle birlikte, umarım oralarda da vatandaşlar aynı hassasiyet içindedirler.

 

Canınızın, sağlığınızın ve yaşadığınız hayatın kıymetini bilerek, tedbirleri uygulamaya devam etmeniz dileğimle…

 

Esen kalın.

(Son Güncelleme: 6 Aralık 2020)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir