Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

Gemlik Meclisinde Kimler Ne Dedi

Gemlik Meclisinde Kimler Ne Dedi

Her ne kadar, Çevre Bakanımız “Gemlik’in taşınacağı yer belli oldu” desede Gemlik merkezden taşınamaz Çünkü “Gemlik’in ekonomik kalbide, beynide” mevcut şehi merkezi ve Gemlik çarşısıdır.

Gemlik Meclisinde Tartışıldı

Gemlik’i yakından ilgilendiren KHK Gemlik meclisinde tartışıldı.

Abartılı ve Provakatif

CHP’li Galip Gür, “ilk gün yapılan bir hata Gemlik’te ki emlak değerlerini %50 düşürdü” dedi Emlakçılar ve müteahhitler sıkıntıda Gemlik yerle bir oldu diye de, ekledi. Hiçbir bilimsel veri desteklenmeyen bu açıklamayı, çok abartılı ve provakatif bulduk.

Başkan Ne Düşünüyor

Yeri geldikçe, Başkan Refik Yılmaz’ın çalışkan, takipçi ve cesur hamleleri olan bir yönetici olduğunu yazıyoruz. Ama Sayın Yılmaz’ın “yerinde dönüşüme” mesafeli baktığını hissediyoruz. Başkanın “Yerinde dönüşüm yapanın 5-6 katı varsa 3 kata düşeceğini bilmeli” demesi bizi böyle bir yorum yapmaya itmiştir.

En Akılcı Öneri

MHP’li Kenan Çakır riskli alan ile, Riskli yapı konusunu gündeme getirerek,  dönüşüm tartışmasını bilimsel bir alana taşıdı. Aslında, Gemlik meclisinde tartışılması gereken konu budur. Biz de gazetemizdeki köşemizde, bu konuyu “Zemin mi öldürür, yoksa inşaat mı öldürür” başlığıyla işlemiştik. Büyük dönüşüm konusunda alınacak “Hızlı ve doğru kararlar”, hem bizim hayatımızı, hem de gelecek nesillerimizin hayatını yakından ilgilendirmektedir.

Bizim Önerimiz

Başkanın ve iktidar tarafından ben yaptım oldu. felsefesinden uzak durmasını öneriyoruz. Muhalefet kesiminin de “iktidar en doğru kararı verse bile biz hep hayır diyeceğiz” takıntısından vazgeçmesini diliyoruz. Gelecekte, iktidar ve muhalefet kanadını bağlayıcı kararları almaktan da çekinmeliyiz. Ön yargılı ve sulandırıcı açıklamalardn vazgeçmeliyiz.

2018 Yılı Nasıl Olacak

2018, yılının nasıl bir olacağını anlamak için, Rusya’nın,Çin’in ve Amerika’nın açıklamalarına bakmak lazım. Çin Devlet Başkanı’nın kendi ordusuna “Savaşa hazır olan ülkemiz için ölümden de korkmayın” dediğini okuduk.

Rusya’da ki senatonun, uluslararası işler başkanının 2018 yılı için “yüzyılın en kanlı yılı dediğini” öğrendik. Türkiye’de ki FETÖ darbe girişiminde darbe olan ve Kudüs konusunda hezimete uğrayan Amerika’nın Ortadoğu ve Kuzey Afrika, ve Asya’da yeni katliamlar peşinde olduğunu biliyoruz.

13 Devlet Başkanı Hedefte

Amerika, Türkiye’nin de dahil olduğu, 13 ülkenin devlet başkanlarını değiştirmek için, kolları sıvadı. Artık IŞID’i tedavülden kaldırdı. Şu anda en güvendiği örgütün, YPG olduğunu biliyoruz. DAEŞ’ta henüz, tedavülden kaldırmadı. Terör destekçisi Amerika’nın elinde, ortadoğu, Asya ve Kuzey Afrika’da kan dökmek için hazır bekleyen  70 bin teröristi olduğunu duyuyoruz.

Artık İnandırıcılığı Yok

Çok kısa zaman önce, bir çok ülkeyi teröre destek vermekel, suçluyordu. Artık PKK, PYD, IŞID, DAES ve YPG’yi Amerika’nın kurduğunu bilmeyen kalmadı. En küçük ülkeler bile, artık Amerika’ya  kafa tutmaya başladı. Tunus Devlet Başkanı,”Amerika’nın Tunus üzerinden Afrika’ya girmesine izin vermeyeceğiz” dedi.

Trump ve Pentagon’un kabadayı devlet uygulamarı, ters tepti. Amerikan politikaları , bir anlamda ayağa düştü.

GÜNÜN SÖZÜ

Dünya benim ülkem,

İnsanlar benim kardeşlerim.

İyilik yapmak benim dinimdir

“T.Paine”

 

(Son Güncelleme: 11 Ocak 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir