TALHA UĞURLUEL KUDÜS’Ü ANLATTI

TALHA UĞURLUEL KUDÜS’Ü ANLATTI

Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen ve ünlü Sanat Tarihçisi ve Yazar Talha Uğurluel’in konuşmacı olarak katıldığı “Arzın Kapısı Kudüs” konulu konferans büyük ilgi gördü.
Yunus Emre Kültür Merkezinde gerçekleştirilen konferansa, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı’nın yanı sıra çok sayıda vatandaş katıldı.
Dünya üzerinde hiçbir şehrin dinler tarihi konusunda Kudüs ile mukayese edilemeyeceğini belirten tarihçi yazar Talha Uğurluel, Kudüs’ün Hz. Adem’den Hz. Muhammed’e nice Peygamberin ayak bastığı, büyük medeniyetlerin izini barındıran şehir olduğunu söyledi. Yahudilerin, Hıristiyanların ve Müslümanların dinlerine dair nice kutsalı bu şehre bağladığını gördüklerini ve kutsal kelimesinin en çok Kudüs ile bütünleştiğini belirten Uğurluel, araştırmaları, gözlemleri ve çektiği fotoğraflarla katılımcılara Kudüs’ü detaylarıyla tanıtıp anlattı.
Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın Türkler ve İslamiyet açısından önemini de değinen Talha Uğurluel, yüz yıllar boyunca Türklerin Kudüs’te çok ciddi izler bıraktığını, bu nedenle Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs ve Mescid-i Aksa’nın korunması gerektiğini ifade etti. Kudüs ve çevresinde farklı dinlere sahip olan insanların yüz yıllardır bir arada yaşadığını hatırlatan Uğurluel, Osmanlı’nın ve Sultan Abdülhamit Han’ın Kudüs’e büyük önem verdiğini ve bugün hala daha ayakta olan yapılarda bunların net bir şekilde görüldüğünü belirtti. 2.5 saat süren konferansta katılımcılar Uğurluel’i ilgiyle dinledi.
Konferansın sonunda Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, Uğurluel’e çiçek ve zeytin fidanı takdim etti. Konferans çıkışında ise Arzın Kapısı Kudüs isimli kitabını imzalayan Uğurluel, sevenleri ile hatıra fotoğrafı çektirmeyi ihmal etmedi.



(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti.

Gemlik Emniyet Müdürü Mustafa KILIÇ koltuğunu 23 Nisan’da minik misafirlerine devretti. Temsili olarak Gemlik Emniyet …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir