GEMLİK İŞKUR’DAN KÖFTECİ YUSUF’A PLAKET

GEMLİK İŞKUR’DAN KÖFTECİ YUSUF’A PLAKET

Gemlik İşkur Müdürü Ünver, Köfteci Yusuf’a çalıştırma zorunluluğunun üstünde engelli personel istihdam ettiğinden dolayı plaket verdi.

Köfteci Yusuf fabrikasını gezen Ünver’e İşletme Sahibi Yusuf Akkaş, İnsan Kaynakları Sorumluları İzel Özen ,Sevda Zorlu ve İş ve Meslek Danışmanı Hamdi Ünlü eşlik etti.

Engellilerin toplumda sağlam yer edinebilmelerin iş gücü piyasasına katılımlarıyla mümkün olacağını belirten Ünver,işverenlerin çalıştırmakla yükümlü oldukları engelli işçileri kurumumuz aracılığıyla sağlamaları gerekmektedir.Kanun, engellilerin çalıştırılamayacağı işleri de belirleyerek onları koruma altına almıştır. Buna göre , engelliler yer altı, su altı işlerinde ve sağlık kurulu raporunda çalıştırılamayacakları belirtilen işlerde çalıştırılamaz.Bu noktada engelli personel istihdamı konusunda duyarlılık gösteren Köfteci Yusuf firmasına bu plaketi takdim ediyoruz diye sözlerini tamamladı.

Köfteci Yusuf markasının kurucusu ve işletmecisi Yusuf Akkaş’ta engelli vatandaşlarımızı işletmemizde istihdam etmekten mutlu olduklarını ve bu noktada İŞKUR’la yakın çalışmaktan memnun olduklarını söyleyerek ülke genelinde ki şubeleriyle ülke ekonomisine katkı sunmaya devam edeceklerini belirterek plaket için Gemlik İşkur Müdürü Ünver’e teşekkürlerini ifade etti.

İşkur Müdürü Ünver son olarak;” İşveren, çalıştırdığı engelli sigortalıyı ister zorunlu olarak işe almış olsun isterse zorunlu olmadan işyerinde çalıştırıyor olsun, engelli sigortalının işveren hissesinin tamamı Hazine tarafından karşılanmaktadır.Devletimizin sunduğu bu teşvikten tüm işverenlerimizin yararlanması ve engellilerin sosyal hayata katılımlarında onlara yardımcı olmaları en büyük hedefimizdir” dedi.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir