Yeni Gemlik için bin 200 fidan

Yeni Gemlik için bin 200 fidan

Gemlik’in dönüşümünün önünü açan 696 Sayılı KHK’nın Geçici 25’inci Maddesine yönelik uygulamalarda ilk adım atıldı. Gemlik’in üst bölgesinde orman vasfını yitirmiş arazilerin Orman Bakanlığına devri sonrasında oranınca yeni orman alanlarının dikileceği belirtilmişti. Kumla’nın radar tabir edilen bölgesinde, bin 200 fidan dikildi.

Fidan dikim törenine Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, Orman İşletme Bölge Müdürü Yalçın Akın, Orman İşletme Müdürü Cihat Yakıcı, Orman İşletme Müdürlüğü ekipleri, Gemlik Kent Konseyi Başkanı Mukaddes Serim, belediye müdürleri, davetliler ve öğrenciler katıldı.

YALÇIN AKIN; TAŞINANDAN DAHA ÇOK AĞAÇ DİKİLECEK 

Fidan dikim töreni öncesinde konuşan Bölge Müdürü Yalçın Akın; ‘’Burada bulunma gayemiz, geçtiğimiz günlerde KHK ile Gemlik’te riskli alanların taşınması ile alakalı düzenleme yapıldı. Gemlik’in yeni taşınacağı alan tespit edildi. Bizler de Bakanımız Veysel Eroğlu’nun talimatıyla, ormancılık tekniğine uygun, hazineden bize devrolan yerlerin ağaçlandırılması ile alakalı çalışma başlattık. Bu bir başlangıç olacak. Milli Emlak işle görüşmelerimiz devam ediyor. Gemlik’in yeni taşınan yer miktarından daha çok orman tahsis edilmiş olacak’’ dedi.

YILMAZ; KAYALIKLAR BİLE ORMAN OLARAK TESCİL EDİLMİŞ

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ‘’Orman Bölge Müdürlüğümüzün hızına yetişilemiyor. Bize bu yer ile alakalı düşüncelerini ilettiler. Yazın buralarda vatandaşlar piknik yapacak, mesire alanı olacak. Buralar 50-60 yıldır bomboş. Bu kadar güzel yerler kullanılmamış. 696 sayılı KHK vesile oldu. Bu güzel yerler vatandaşımıza kazandırıldı. Gemlik çanağa sıkışmış durumda. Orman bakanımıza teşekkür ediyoruz. Önemli bir çalışma yürüttüler. Bu Türkiye’ye örnek bir çalışma.

Taşlık, kayalık yerler bile orman olarak tescil edilmiş. Aşağıdaki alanlar da, aynen bu şekilde. Ne kadar alan ormandan çıkarsa, o kadar alan ormanlık alana dönüştürülecek. Elindeki fidanı kıyametin kopacağını bilseler bile dikmeyi emreden bir peygamberin ümmetiyiz. Orman Bölge Müdürlüğümüz iki milyon metrekareyi kazandırdı. Üç milyon daha kazandıracak. Kısa süre içinde bu alanı hazırlayan ekiplerimize ve orman bölge müdürlüğümüze teşekkür ediyoruz’’ şeklinde konuştu.

(Son Güncelleme: 2 Ocak 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir