Bekleyen ve Gelmeyen Oylar – Cuma Namazında Patlama

 GÜNÜMÜZDE ÇARPICI MANŞETLER

Amerika’da en çarpıcı olayı, Amerika’da hortlayan “İkinci 17 – 25 Aralık yargı darbesidir” Rıza Zarraf’ın tutuklanması ile başlayan bu süreç, hem 17 – 25 Aralık’ın, hem de 15 Temmuz darbe girişiminin, her kademesinde Amerika ve Nato’nun bulunduğunu ispatlamıştır.

Zaten, 17 Aralık’tan çok kısa bir süre önce, dönemin Büyük Elçisi Richardone’nin “Bir imparatorluğun çöküşünü izleyeceksiniz” şeklindeki açıklamasını , hiç unutmadık. Aslında, Türkiye’nin iç hukuku ve iç siyaseti ile ilgili bir davanın, düşmanca bir tavırla, Amerika’da mahkeme edilmesini, içimize sindiremiyoruz. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Hükümetin itibarsızlaştırması için, içeriden destekli bu küresel operasyonların Türkiye Cumhuriyeti devletine zarar verdiğini görmekten, büyük endişe duyuyoruz.

Amerika Neyin Peşinde?

Amerika’nın ve Nato’nun amacı, hediye saat ve ambargo delinerek altın karşılığı İran’dan alınan, petrol değildir. Amaçları, artık itaat etmeyen ve yeni ortaklıklar arayan Türkiye’yi ekonomik ve siyasal yollara cezalandırmaktır. Ve. Bu cezalandırmanın, değer yeni Nato üyelerine, gözdağı olmasını sağlamaktır.

Partiler Bu İşin Neresinde

Şu anda, ekonomide ve dış politikada yaşadığımız derin krizin merkezinde, Ak Parti vardır. MHP ise, PKK ve FETÖ örgütlerinin ülkeyi bölme eylemleri nedeniyle, tüm gücüyle hükümeti ve öncelikle devleti desteklemektedir.

CHP Nerede Duruyor

Aslında, “ Eski CHP”olsaydı Amerika’nın yanında olmazdı. 1963 yılında, rahmetli İnönü Kıbrıs semalarına uçaklarımızı gönderince, Başkan Jonson’dan tehdit mektubu almıştı. İnönü’de bu mektubu “ yarın olur yeni bir dünya kurulur” diye, cevap vermişti. Rahmetli Ecevit’de Haşhaş ekimi konusunda Amerika’nın dayatmasına rest çekmişti.

Yeni CHP’nin Tavrı Nasıl

Bu gün ise, “ Yeni CHP’” ye Amerika, Almanya, Fetö ve HDP ile aynı fotoğraf içerisinde, görüyoruz. Fetö örgütünün lideri 15 Temmuz için, “Erdoğan’ın Tiyatrosu” demişti Amerika ise, kendilerine sunulan suç dosyaları için, “yeterli delil” yok dedi. Kılıçdaroğlu da, 15 Temmuz’dan sonra, 15 Temmuz için “Kontrollü Darbe” demeye başladı. Demek ki, hepsi de aynı fotoğraf içerisinde dersek haksızlık yapmayız.

Biraz da Beşiktaş’tan Bahsedelim

İki yıl ard arda şampiyon olan Beşiktaş, Avrupa şampiyon kulüpler maçlarına da damgasını vurdu. Geçen yıl, Avrupa maçların da hedefe ulaşamayan Beşiktaş, bu yıl gruplardan çıktı. Hem dünyanın parasını kazandı. Hem de, kolay kolay kırılmayacak bir rekora, imza attı.

Bu gergin dönemimizde, halkımıza biraz neden aldıran Beşiktaş’a, başarılar diliyoruz.

Belediyeler Ne Durumda

Evimdeki mütevazi arşivimde, Belediyelerle ilgili, birkaç yıl önce yazdığım bir yazıya rastladım. Yazıda, 1521 Belediye hakkında, soruşturma yapıldığı kaydedilmişti.

AK Partili 599 belediye

CHP’li 454 Belediye

MHP’li 231 Belediye

BDP’li 96 Belediye

Diğer 141 Belediye

Yazıda, HDP yerine BDP yazıldığına göre, bu istatistiğin, bir hayli eski olduğunu anlamış bulunmaktayız.

Aslında, bu istatistik eski bir bilgi olsa da, pek çok belediyenin her dönemde denetlendiğini ve bazı denetimlerin adliye boyutuna ulaştığını biliyoruz.

Çok yakın bir zaman içerisinde, AK Partili bazı Belediye Başkanlarının istifa ettiğine tanık olmuştuk. Sayıştay ve  İçişleri Bakanlığı tarafından, adliyeye sevk edilen pek çok dosyanın, 2018 yılında gündeme geleceğini göreceğiz.

GÜNÜN SÖZÜ

Hayat merdivenlerini çıkarken insanlara iyi davranın. Çünkü inerken yine, Aynı insanlara rastlayacağız.

Cenap Şehabettin

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi

Seçmen İki Tarafa da Sorumluluk Yükledi Bana göre, 31 mart seçimlerinin çok kısa analizi şöyledir. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir