24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DÜZENLENEN ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DÜZENLENEN ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI

24 Kasım Öğretmenler günü kutlamaları kapsamında Çınar İlköğretim Okulu Yunus Emre Kültür Merkezinde Öğretmenler günü programı düzenlendi.

Programa, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ülger, İlçe Jandarma Komutanı Barış Bozkurt, İlçe Emniyet Müdürü Abdulkadir Yüce,  Spor İlçe Müdürü Abdurrahman Dağlar, İlçe Müftüsü Dr. Mehmet Reşat Şavlı, İlçe Milli Eğitim yetkilileri,  Öğretmenler, Öğrenciler ve velileri katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasının ardından, günün anlam ve önemi belirten konuşmayı Çınar İlköğretim Okulu Müdürü İlkay Erdem gerçekleştirdi.

Erdem “Öğretmek doğarken başlar öldüğümüzde sonra erer. Sakın öğretmen olduk diye öğrenmekten vazgeçmeyin. Daima kendinizi yenileyin her gün mutlaka küçükte olsa bir şey öğrenin. Okuyun ki, okutabilesiniz” dedi.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DÜZENLENEN ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI

İlçe Milli Eğitim yetkilisi konuşmada “ Her insanın ortak kanaatidir ki toplumların en özverili en saygıdeğer mesleklerinin başında gelen Öğretmenlik geleceğimizin sahipleri çocuklarımızın ışığı ve güneşidir. Dikenin tohumu olmaz, Diken boş bırakılan bahçede kendiliğinden yetişir. Ev, okul ve sınıf denilen o bahçelerde çiçek yetiştirmek için ter dökmeyenler dikenlerin arasında yürümek zorunda kalır. Ayaklarımızın altına batan o dikenler ya bizim ektiklerimizdir ya da biçemediklerimizdir diye konuşan Duran, tüm öğretmenlerin öğretmenler gününü kutladı.

Ardından söz alan Gemlik Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Erol, “ Emanetleri tebliğ eden her şeyin başında bizleri yaratan Allah’tır.  Bütün varlıkları yarattı ve İnsanı yarattı. İnsana en büyük Emaneti verdi. İnsanın yetiştirilmesini de Öğretmene bıraktı. Her şey yapılabilir ve yetiştirilebilir ancak bütün bunları yapan insanın yetiştirilmesi de Öğretmenlere verilmiş bir vazife.  Bu kutlu vazifenin görevlileri olan Öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutluyorum” diye konuştu.

Son olarak söz alan Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, “ Bu gün ülke olarak geldiğimiz nokta Öğretmenlerimizin emekleri ve alın terleri ile gelinen noktadır. Yoksul bir milletten, insansız hava araçlarını yapan, yerli ve Milli sanayisini geliştiren, dünyaya meydan okuyan bir Türkiye tablosu çizilmiştir. Bu çalışmaların gerçekleşmesinde şüphesiz ki Öğretmenlerimizin çok büyük emekleri ve gayretleri vardır. Öğretmenlerimize her zaman saygı duyuyor onları el üstünde tutuyoruz. Ben bütün Öğretmenlerimizin Öğretmenler gününü kutluyor, bundan sonra ki hayatlarında da başarılar diliyorum” diye konuştu.

Şiir, satranç, kompozisyon gibi çeşitli alanlarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri protokol üyeleri tarafından takdim edildi. “ Ben çocuklar için varım, Ben Öğretmenim” projesi kapsamında Çınar İlköğretim okulu Öğretmen ve Öğrencilerinin hazırlamış oldukları, Dünyanın bütün çiçeklerini getirin adlı kısa film gösterimi sunuldu. İzmir yöresi halk oyunlarının da büyük beğeni ile izlendiği 24 Kasım Öğretmenler günü programı toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

24 KASIM ÖĞRETMENLER GÜNÜ DÜZENLENEN ETKİNLİKLER İLE KUTLANDI

 

 

 

(Son Güncelleme: 24 Kasım 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir