GEMLİK ZEYTİN KOOPERATİFİ DÖRDÜNCÜ DİLİM ÜRÜN ÖDEMELERİNİ BU PERŞEMBE YAPIYOR…

GEMLİK ZEYTİN KOOPERATİFİ DÖRDÜNCÜ DİLİM ÜRÜN ÖDEMELERİNİ BU PERŞEMBE YAPIYOR…

 

S.S.72 Sayılı Gemlik Zeytin Tarım Satış kooperatifi dördüncü dilim ödemelerini 23 Kasım 2017 Perşembe günü yapıyor. 2017/2018 Ürün alım kampanyasını 26 Ekim’de açan Gemlik Zeytin Kooperatifi üçüncü dilim ödemelerini 16 Kasım 2017 Perşembe günü üreticilerinin Ziraat Bankası hesaplarına yatırmıştı. Ödeme takvimine göre 11 Kasım – 17 Kasım tarihleri arası alınan ürün bedellerinin  % 80’ını da yine üretici ortaklarının Ziraat Bankası hesaplarına aktarıyor.

 

Konuya ilişkin Gemlik Zeytin Kooperatifi Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Demir şöyle konuştu; 2017/2018 İş yılı ürün alım kampanyamız 26 Ekim 2017 Perşembe günü merkez alım ile başlamıştı. Bu yıl Marmarabirlik tarihinde bir ilk olarak kampanya açılışından önce fiyatlarımız Baş fiyat 9,80 TL, taban 3,00 TL olarak açıklandı  ve piyasa koşulları doğrultusunda dane bazında fiyatları revize ederek Baş Fiyat 11,75 TL olarak yola çıktık ve barem fiyatları ile ödeme takvimi aynı anda tüm ortaklarımıza ilan ettik. Ödeme takvimine sadık kalarak dördüncü dilim ödemleri de ortaklarımızın hesaplarına bu Perşembe günü yatırıyoruz dedi.

 

Kampanyanın seyri ile ilgili olarak da bu ürün alım dönemi iklimsel şartlardan dolayı zeytinde olgunlaşma yani kararmanın geç olduğu, kararmış zeytinlerin toplanarak kooperatife teslim edildiği bazı bölgelerin ise ara vererek yağmur beklediğini, yağmurun ardından kampanyanın daha hızlı ilerleyeceği görüşünde olduğunu aktaran Başkan Demir, Bu güne kadar 1.100.000 Kg. zeytin karşılığında 6.700.000,00 TL. değerinde ürün alındığını söyledi.

 

23 Kasım 2017 Perşembe günü yapılacak  ödemede yaklaşık 1.250 kişiye 2.351.000,00 TL. ödeme yapılacağını hatırlatan Başkan, dileğimiz tüm ortaklarımızın kooperatifine sahip çıkarak zeytin teslim etmesi ve bölgemize daha fazla fon girişinin sağlanmasıdır dedi.

 

Başkan Demir ödeme planına göre bir sonraki ödemenin de 30 Kasım 2017 Perşembe günü yapılacağını hatırlattı. Beklenen teslimatların gerçekleşeceğine inancının tam olduğunu ve üreticilerin mutlaka kooperatiflerine sahip çıkacağını düşündüğünü dile getiren Demir, Zor yıllardan geçildiğini üreticimizin hep yanında olmak zorunda olduklarını ve kota uygulamasının olmadığı bu yıllarda üreticilerin ürünlerini sorunsuz teslim edebildiğini söyledi.

 

Bizler göreve geldiğimizde üretici ortaklarımızın yanında, onların refah seviyesinin maksimum düzeye çıkarma gayreti içerisinde olacağımızı beyan ettik ve öyle olması için ben, ekibim ile çalışanlarımız var gücümüz ile hizmet etmeye gayret ediyoruz. Üreticimiz kooperatifine ne kadar fazla güvenir ve ürün teslim ederse kooperatifimizin mali yapısının daha güçlü olacağı, daha sürdürülebilir bir yapıya kavuşacağının bilinciyle hareket ediyoruz. Bunun göstergesi olarak da 2017/2018 iş yılı bilançolarımız üretici ortaklarımıza vaat ettiğimiz gibi yüksek karlar ile kapatılmasıdır diye konuştu.

 

Gelecek nesillere aktaracağımız en güzel miraslardan biri olan Gemlik Zeytin Kooperatifinin, ortaklarına daha çok zirai ilaç ve daha çok gübre dağıtabilmesi için ortakların kooperatifine teslim ettiği ürün miktarları ile doğru orantılı olarak arttığını kaydeden Başkan, Bu konuda da ortaklarımızın sıkıntıya düşmemeleri için azami özen göstermelerini hatırlattı.

 

Sözlerini tüm ortaklarımıza bol ve bereketli bir sezon diliyorum. Allah daha çok ürün ve daha çok kazanç versin diye noktaladı.

 

 

(Son Güncelleme: 21 Kasım 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir