“BİZ ANADOLUYUZ” PROJESİ GEMLİK’TE

 “BİZ ANADOLUYUZ” PROJESİ GEMLİK’TE

İller arasında kardeşlik köprüsünün kurulması ve birlik, beraberliğin geliştirilmesi amacıyla düzenlenen, İçişleri Bakanlığı tarafından 180 günlük eylem planı kapsamında hayata geçirilen, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerindeki 21 ilden seçilecek 15 yaş ve altı 50 bin katılımcının ülkenin farklı illerini ziyaret edeceği “Biz Anadoluyuz Projesi” kapsamında Erzurum’dan 122 öğrenci Bursa’ya geldi.

Gezi öncesi, Atatepe Sosyal Tesislerinde öğle yemeğinde bir araya gelen öğrencilere, Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, Gemlik Kaymakamı Gürbüz Karakuş, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ve Başkan Yardımcısı Ahmet Avcı eşlik etti.

Bursa gezisine Gemlik’in, doğasıyla, yeşiliyle ve körfeziyle başlamanın ayrıcalık olduğunun altını çizen Bursa Vali Yardımcısı İbrahim Avcı, öğrencilerin haftasonu deniz turu yapma imkanlarının da olacağını ifade etti. Bursa’nın tarihi ve turistik mekanlarının yanı sıra Uludağı, İnkaya Asırlık Çınarını, Yeşil Türbeyi, Botanik Parkı, Atatürk Müzesini ve daha bir çok yeri gezip görme imkanı bulacaklarını müjdeledi.

Programda konuşma yapan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; “Biz Anadoluyuz” projesi kapsamında bu gün ilçemize teşrif ettiniz. Bende sizler gibi Anadolu’nun doğusunda büyüdüm beş yıl Kars’ta okudum çocukluğum orada geçti. Erzurum’da da bir çok kez bulundum. Sizler soğuk yörenin sıcak insanlarısınız. Hepimiz Anadoluyuz, bizler kardeşiz. Birlikte etle tırnak gibiyiz. Bu güzel coğrafyada binlerce yıl ecdadımız, büyüklerimiz kardeşçe yaşadılar. Bizlerde aynı şekilde kardeşçe yaşayacağız. Hep birlikte ülkemizin güzelliklerini arttırıp paylaşacağız. Türkiye düşmanlarına, bizi bizden koparmak isteyenlere asla fırsat vermeyeceğiz. Okullarınızı en iyi şekilde bitirip ülke için hayırlı evlatlar olmanız tek temennimiz. Ben bu projeyi gerçekleştiren, emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Program hediyelerin takdimi ve toplu fotoğraf çekimi ile sona erdi.

“BİZ ANADOLUYUZ” PROJESİ GEMLİK’TE

 

 

(Son Güncelleme: 16 Ekim 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir