Bölge Barışı, Amerika’yı Kovacak

Yıllar önce, Amerika’da ki “İkiz Kulelere” yapılan saldırının faturası, Afganistan’a çıkmıştı. Zavallı Afgan halkı soğuk savaş döneminde de, Sovyet Rusya tarafından da, Amerika tarafından da, çok ezilmişti.  Bizde Nato görevidir diyerek bir çok askerimizi Afganistan’a gönderdik. Aslında, bizim askerimizin de oraya giden diğer ülkelerin askerlerinin de, dünya barışından ziyade mafya devlet haline gelen Pentagon’a hizmet ettiğini, yeni anladık.

Şimdi. Las Vegas’ta patlayan silahların kime fatura edileceğini, merakla bekliyoruz. İlk saatlerde Pentagon uşağı bazı basın kuruluşları “DAEŞ” ismini verdiler. Ama “DAEŞ” masalını, herkes öğrendi. Amerika şimdi, Asya’dan zanlı arıyor. Kuzey Kore’yi bombalamak için her senaryoyu deneyeceğine inanıyoruz. Fatura çıkartmak isteyeceği bir diğer ülkenin ise, İran olacağını düşünüyoruz. İran’ın Türkiye ve Rusya ile, “ Bölgesel Barış” için projeler üretmesi Amerika’yı rahatsız etmiştir. Hele ikide bir de İran’ın ve Türkiye’nin Genel Kurmay Başkanlarının, bir araya gelmesi, Amerika’yı çıldırtıyor.

Rusya ve Merkez Irak hükümetinin de, “ Bölge Barışı” sloganlarını tekrar etmesi, Amerika’nın Ortadoğu projelerini bozacak gibi görünüyor. Bölge ülkeleri, İsrail’i çok iyi tanıdığı için, bölgede ikinci bir İsrail, istemiyorlar. Çok kısa zaman içinde, Esed’in bile, “Bölge Barışı” için uğraşanların yanında olacağına inanıyoruz.

 

GÜNÜN SÖZÜ

Dünya benim ülkem,

İnsanlar benim kardeşlerim

İyilik yapmak da, benim dinimdir.

“T. Paine”

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Erol Gürçay

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik'te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı.

Gemlik’te PISA 2025 Pilot Uygulaması Yapıldı. 2025 PISA Pilot Uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülkemizdeki …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir