Bodrum Depremi ve Sonrası

Son birkaç hafta içinde, son 70 yılın en sıcak günlerine tanık olduk. Ve. Son 100 yılın, en yoğun yağmurunu yaşadık. Atmosferdeki bu anormal düzensizlik, bizi 1999 Marmara depremine götürdü. Bu arada son bir iki ay içinde, Ege bölgesine musallat olan, deprem fırtınasını da, endişe ile izliyorduk.

İşte bu karmaşık analizler sırasında, 21 Temmuz’da Bodrum’da meydana gelen, (6,5)  şiddetindeki deprem haberini, aldık. Uzmanlar,  3 – 4 atom bombası gücündeki bu depremin, bir “ana deprem” olduğunu açıkladılar. Aslında, bu büyük enerji boşalmasıyla, Bodrum’un uzun süre rahat bir dönem geçireceğini, umuyoruz.

Ama. Marmara bölgesi sakinleri olarak bizler korku içinde İstanbul depremini veya Bursa depremini bekleyeceğiz. Bodrum’da ki yapılaşma, bu depremle büyük bir sınav vermiştir Bodrum’un içinde hiçbir ölüm olayı yaşanmamıştır. Belki de, Bodrum’da deprem sonrası, en iyimser tabloyu yaşamış olduk.

İstanbul ve Bursa’da son 60 – 70 yılın en kötü yapılaşmasına sahibiz. Hangi tedbirleri alırsak alalım. Bu kötü ve tehlikeli mirastan, kurtulamıyoruz. Bu kötü mirası, risksiz bir yapılaşmaya dönüştüremiyoruz.

 

Günün sözü

İyi yontulmuş taşlar.

Harca gerek kalmadan

Kendilerinden birleşirler

“Cicero”

(Son Güncelleme: )

Hakkında Erol Gürçay

Ayrıca Kontrol Edin

Kibir Kendinden Habersizliktir.

Bu Seçimler Neden Önemli

Bu Seçimler Neden Önemli Geçen yıl,14 Mayıs ve 28 Mayıs’ta yapılan seçimler, çok çekişmeli geçmişti. …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir