Gemlik Ticaret Borsası’ndan üyelerine Ticari Alacak Sigortası bilgilendirme toplantısı

Gemlik Ticaret Borsası’ndan üyelerine Ticari Alacak Sigortası bilgilendirme toplantısı

Gemlik Ticaret Borsası’ndan üyelerine Ticari Alacak Sigortası bilgilendirme toplantısı

Gemlik Ticaret Borsası  ve Halka Sigorta işbirliği ile borsa üyelerine  yönelik  etkinlikler kapsamında   KOBİ’lere Yönelik  Devlet  Destekli Ticari Alacak Sigortası Sistemi konulu bir    bilgilendirme toplantısı  gerçekleştirildi.

Gemlik Ticaret Borsası Meclis Toplantı salonunda gerçekleşen toplantı’ya Meclis Başkanı Mustafa Doğan  ,  Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Salih Erdinç Ersan , Yönetim Kurulu Sayman Üye  Cevat Yazıcı , Yönetim Kurulu  Üyesi Burhan Atalay ,   Genel Sekreter Bahadır Selvi  ,  Halk Sigorta Gemlik Şubesi Müdürü; Hakan Efe ve Kobi Yöneticisi Fatih Mangaloğlu ,Ticari Alacak Sigortası Müdürlüğünden  Gökhan Gürsoy   SOLAKSUBAŞI OTOMOTİV GIDA İNŞ. SAN . VE TİC. LTD ŞTİ ‘den Mahmut Solaksubaşı ve A.İlker Özkırım , ve TURGAY PEKER ZEY.GIDA SAN.TİC.LTD.ŞTİ’den Turgay Peker katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan  GTB Meclis Başkanı  Başkanı Mustafa Doğan   konuşmasında   ülke ekonomisinde kötü zamanlardan geçtiğini ve üretimi teşvik etmek için  doğru kararlar alınmalı ve hayata kısa sürede geçirilmesinden bahsetti. Bu doğrultuda alınan kararların ekonomiye can suyu olacağından bahseden  Doğan   doğru bilgilendirme ile üyelerimizin toplantıdan aldığı bilgilerle  kazanlı çıkacağını söyledi.

Halk Sigorta Ticari Alacak Sigortası  Uzmanı  Gökhan Gürsoy : alacak sigortasının, firmaların yapmış olduğu, herhangi bir teminata bağlanmamış vadeli satışlardan doğan borcun ödenmeme riskini teminat altına alan bir sigorta ürünü olduğunu belirtti. Alacak sigortasının işletmeleri öngörülemeyen en büyük risklerden biri olan tahsilat problemlerine karşı koruyacağını dile getiren Gürsoy, “Alacak sigortası kredi limiti tahsis edilmiş bir alıcının iflas, konkordato, tasfiye, hukuki durumlar ile temerrüde düşmesi durumunda devreye giriyor ve peşin, kredi kartlı, bankanın teminatı altında olmayan satışlar ile yurtiçinde kamu kurumları haricindeki satışlar; açık hesap, mal mukabili ve vesaik mukabili (çek ve senet dahil) satışlar, vadeli faturalı satışlar ve tüzel kişiliklere yapılan satışlarını teminat kapsamına alıyor” dedi. Toplantıda katılımcılara, tahsis süreci, risk yönetimi, hasar süreci, ticari alacak sigortasının süreçleri hakkında da detaylı bilgiler sunuldu.Toplantıda bitiminde HalkBank yetkililerine yapmış olduğunu katkılardan dolayı hediye verilerek toplantı sonlandırıldı.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir