CHP Gemlik; “Sönük formalite kutlamalar artık geride kaldı”

CHP Gemlik; “Sönük formalite kutlamalar artık geride kaldı”

Cumhuriyet Halk Partisi Gemlik İlçe Örgütü, 26 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle Atatürk Anıtı’na çelenk sundu. Törene Gemlik Belediye Başkanı Mehmet Uğur Sertaslan da katıldı.

Sabah 9.00’da başlayan resmi törenin ardından partililer Atatürk Anıtı önünden ayrılmadı. İlçe Başkanı Cemil Acar’ın gerçekleştirdiği sunumun ardından partinin basın açıklamasını yönetim kurulu üyesi Gülru Gencer gerçekleştirdi. 23 Nisan ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin önemine değinen Gencer, meclisin kimi zaman karşılaştığı zorluklara rağmen Türk halkının temsil hakkı ve demokrasiden ödün vermediğini söyledi. Aynı zamanda Gemlik’te uzun yıllardır milli bayramların layığı ile kutlanmadığına dikkat çeken Gencer, “artık formaliteden kutlamalar dönemi sona ermiştir” dedi.

“Milli bayramlarımızı layığı ile kutlayacağız”

CHP’nin açıklaması şu şekilde;

Değerli Gemlikliler!

Demokrasimizin mihenk taşı, tarihimizin en kıymetli kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin kuruluşunun 99. Yılında, bu güzel bayramı sizlerle birlikte kutlamaktan gurur ve şeref duyuyoruz!

Türkiye Büyük Millet Meclisimiz, kurulduğundan beri Anadolu’nun sesi olmuş, Anadolu insanının kendisini temsil ettiği yegâne merkez olarak önemli bir yer edinmiştir. İlk kez eski bir okul binasında çalışmaya başlayan meclisimiz bin bir zorluk ve eksiklikle kurulduğu günden 100. yılına yaklaşan bu dönemde gerek Türk gerek Dünya tarihinde demokrasi adına önemli bir yer tutmaktadır.

Kimi dönemlerde meclisimizin işleyişine zarar verilmek, temsilde adalet yok edilmek, halkın yetkisi halktan alınarak bir takım kişi ve gruplara verilmek istense de yüce milletimiz her zaman demokrasisine ve temsil hakkına sahip çıkmıştır.

23 Nisan gününü tüm dünyada önemli kılan bir diğer özelliği ise o dönemde çocuklara armağan edilmiş tek bayram olmasıdır.

Ulu önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün çocuk sevgisi ve onlara verdiği önem hepimizce bilinmektedir. Ülkemizin ve milletimizin geleceğini çocuklar ve gençlerde gören Mustafa Kemal Atatürk, 23 Nisan’ı çocuk bayramı ilan ederek çağının çok ötesinde bir lider olduğunu kanıtlamıştır.

Değerli dostlar,

Biliyorsunuz ki bir süredir ilçemizde milli bayramlar layığı ile kutlanmıyordu. O sönük formaliteler artık geride kalmıştır. Bizler daha önce de söz verdiğimiz gibi bütün bayramları hak ettiği gibi kutlayacağımızı söylemiştik bunun için var gücümüzle çalışıp Gemlik Belediyesini Cumhuriyet Halk Partisine kazandırdık.

Yıllar sonra ilçemizde böyle coşkulu bir bayram kutlaması gerçekelştirdiğimiz için çok mutlu ve heyecanlıyız.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramımız kutlu olsun!”

(Son Güncelleme: 23 Nisan 2019)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir