Bilecik Örnek Şehir Gösterildi

Bilecik Örnek Şehir Gösterildi

Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımı ile yapılan, çevreci projelerin sergilendiği sempozyumda, Bilecik çevreci projeleriyle dikkat çekti. Belediyelerin projelerini sunduğu sempozyumda Bilecik Belediyesi tarafından sunulan, Entegre Katı Atık Dönüşüm tesisi ve su arıtma tesisi, Karbon ayak izi belirleme çalışması, en çok dikkat çeken projeler arasına girdi. Bilecik’te satılık daire değerleri, emlak uzmanlarının yorumlarına göre bu ilgiden ciddi oranda etkilenebilir. Şehirde son yıllarda yapılan çevre düzenlemeleri şehirde emlak ve istihdam değerlerini doğrudan arttırdı. Özellikle Türkiye’de ciddi girişimler yapan Flatfy tarafından sunulan raporlarda Bilecik’te yaşanan emlak fiyatı değişimleri dikkat çekti. Şehirde son yıllarda düzenli olarak artan emlak fiyatlarının en büyük sebebi ise düzenli olarak yürütülen çevre çalışmaları olarak gösteriliyor.

Türkiye’de son yıllarda çevreci şehirlerde artan emlak fiyatları, diğer şehirlere büyük bir örnek oluyor. 2018 Yılında yaşanan emlak durgunluğunda büyük şehirler ciddi oranlarda etkilenirken Bilecik ve benzer şehirlerde çok daha az düşüş yaşandı. 2019 Yılında Türk Parasının değerini sabit bir pariteye oturtması ve değerini arttırmasıyla emlak satışlarının tekrar artacağı düşünülüyor. Geçtiğimiz günlerde vatandaşa borçlarını yapılandırması için verilen kredilerin yine konut satışlarını gelecek vadede arttıracağı düşünülüyor.

Bilecik’te satılık daire arayan vatandaşlar için emlak uzmanları kış döneminin karlı fiyatlar için en iyi dönem olduğunu dile getirirken, birçok yatırımcı kısa vadeli yatırımlarını dahil olmak üzere kış sezonunda yaparak, emlak fiyatlarının değerlenmesini bekliyor.

 

İstanbul Bakırköy Konut Satışlarında Dikkat Çekici Artış!

İstanbul Bakırköy Konut Satışlarında Dikkat Çekici Artış!

 

 

 

2018 Yılında İstanbul’da tüm ilçelerde Ocak – Kasım tarihlerinde 200 binden fazla konut el değiştirdi. İlçelerin kıran kırana geçirdiği 2018 yılında, en büyük konut satışı artışını ise Bakırköy gerçekleştirdi. 2017 yılından %26 daha fazla konut satışı gerçekleştirilen Başakşehir’de el değiştiren konut sayısı 3 bin 526 oldu. Son yıllarda konut satış oranları hızla artan Başakşehir’de, güçlü şehir altyapısı ve sosyal yaşam olanakları artışın en büyük sebebi oluyor.

2019 Yılında yine konut satışlarının artması beklenilen Belediyelerden biri olan Başakşehir, Türkiye genelinde konut satış oranını en çok arttıran Belediyelerden biri olmayı başarabilir.

Bölgede son yıllarda yol ve altyapı çalışmaları hızla sürerken, Belediye tarafından satışa çıkarılan yeni alanlarla istihdam sayısı da her geçen gün artıyor. Konut fiyatlarını İstanbul’un genel yapısına uygun olarak birbirinden farklı seviyelerde tutan İlçede, oldukça farklı fiyatlara konut bulmak mümkün.

Türkiye’de son yıllarda genel olarak yaşanan emlak durgunluğunun en büyük etkisi Büyükşehirler olmuştu. İstanbul ve diğer Büyükşehirlerde bu durgunluğu sırtlayan ilçeler ise 2019 yılında çok daha fazla talep görebilir. Bakırköy satılık daire arayan vatandaşlar bu nedenle Flatfy ve TUİK gibi yerlerden gelen veriler sonucunda, yapacakları yatırımları hızlandırıyor. Bölgede konut almak isteyen kişilerin talep ettiği başlıca yerlerden biri olan Bakırköy, en çok konut satışı yaşanan yer olarak geri sıralarda kalsa bile yaşadığı ciddi artış ile potansiyelini gösteriyor. İstanbul’da 2018 yılında en çok konut satışının gerçekleştiği yer ise Esenyurt oldu.

Bazı ilçelerde ise yaşanan artışların tam tersi ciddi düşüşler yaşandı. Bu ilçelerden en çok dikkati çeken yer ise Sarıyer oldu. Sarıyer’de bir önceki yıl 4 bin 586 konut satılırken, 2018 yılında sadece 2 bin 382 satış gerçekleşti. Düşüş oranının %50 oranlarına yaklaştığı Sarıyer’de, bu durum oldukça şaşırtıcı oldu. Sarıyer dışında düşüş gösteren ilçeler ise sırayla Gaziosmanpaşa, Esenler, Bayrampaşa, Ataşehir ve Tuzla oldu.

Yukarıdaki Flatfy araştırmasına göre, İstanbul’da 1+0 daireler 210 000 TL, 1+1 daireler 275 000 TL ye, 2+1 daireler 420 000 TL ye ve son olarak 3+1 daireler ortalama 519 000 TL ye satılıyor.

2019 yılında Sarıyer’de gerçekleşecek tablo ise emlak uzmanları tarafından merakla bekleniyor. Özellikle yapımı süren proje sayısının fazla olması endişe yaratıyor olsa bile uzmanlar, yaşanan düşüşün geçici olduğunu düşünüyor.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir