Gemlik Buluşuyor Balıkpazarı’nda yapıldı

Gemlik Buluşuyor Balıkpazarı’nda yapıldı

Gemlik Buluşuyor Balıkpazarı’nda yapıldı

 

Gemlik Belediyesi tarafından düzenlenen ‘’Gemlik Buluşuyor’’ isimli toplantı, bu defa da Balıkpazarında yapıldı. Ak Parti Bursa Milletvekili İsmail Aydın ve Ak Parti Gemlik ilçe Başkanı Yaşar İslam’ın da katıldığı programda, Gemlik’in meseleleri ve KHK konuşuldu.

Programda ilk sözü alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz; ‘’Gemlik’in merkezinde çalışmalarımız devam ediyor. Bugün de, 15 Temmuz Şehit’i Ömer Halisdemir’in ismi verilen Bölge Parkının hemen yanında sağlık ocağının temelini attık. Gemlik’in taşınmasını düşünen bir yandan temel atar mı? Gemlik’te kurumlarımızın binalarını yeniliyoruz. Dönüşüm bu şekilde başladı.

Balıkpazarı ile alakalı tarihi dokusunu ortaya çıkarmak adına çalışmalar yapıyoruz. Zeytin Müzemiz ve Atatürk okulunun bulunduğu çevrede önemli çalışmalar yapacağız. Orası tarihi dokusuna kavuşunca önemli bir mekan olacak. Belediye konutlarımıza ilk yerleşim Mayıs Ay’ında olacak. Konutların yarısını satacak, yarısını da dönüşümde kullanacağız.

KHK’daki maddeleri yeterli bulmayanlara bunu meclise getirmelerini söyledik, Salı günü bu konu ile alakalı herhangi bir ifadeye yer verilmedi. Bu dururken, muhalefet partisi İnegöl’ün il yapılmasından bahsetti. Bu ne kadar samimi’’ şeklinde konuştu.

İsmail Aydın ise; ‘’Belediye Başkanımız, göreve yeni başladığımda bana Gemlik ile alakalı rapor sunduğunda dehşete düştüm. Böyle zeminde, 99 öncesi yapılan binaların envanteri kötü durumdaydı. KHK’nın amacını saptırarak, art niyetli isimler Gemlik Taşınıyor şeklinde algıladı. Gemlik hiçbir yere taşınmayacak’’ dedi.

Soru cevap bölümünde Kuzey İmar Planlarının gecikmesi ile alakalı söz alan Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz, ‘’Bürokrasi Ak Partinin hızına yetişemiyor. Kadastro’da Gemlik’in imar planları ile alakalı gereksiz zorluk yaşanıyor. Sırf iş kolaylaşsın diye yönetmelik çıkardık ama çözüm hala sağlanmadı’’ şeklinde cevapladı.

Programda söz alan Hamza Aygün; ‘’Dünyanın en zor şeyi yanlışı bilerek susmaktır. Siz yanlış yapıyorsunuz, biz bu yüzden susmuyoruz. Gemlik’te Kentsel Dönüşüm ile alakalı komisyon kurulmazsa, kentsel felaket olur. Biz bu komisyonda ücret almadan gönüllü çalışmaya hazırız. Sizin dışınızda Taşınma kelimesini kullanan olmadı’’ dedi.

İlk olarak İsmail Aydın cevap verdi. Aydın; ‘’Gemlik Belediyesinin kendi personeli var, kendi çalışmalarını yapar kimseye ihtiyacı yok’’ dedi.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz ise; ‘’Kentsel dönüşümü yapan firmasınız ama yardımcı olan bizleriz. Kanunu da Ak Parti çıkardı. Biz dönüşümün önünü açıyoruz’’ dedi. Programın devamında firma adı anma ve merkezde dönüşüm üzerine Hamza Aygün ve Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz kısa süreli gerginlik yaşadı.

Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz toplantı sonunda ‘’Gemlik Buluşuyor’’ programlarının devam edeceğini vurguladı.

 



(Son Güncelleme: 3 Şubat 2018)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir