Takdir Kimin
Erdoğan Birleşmiş Milletlerde

GEMLİK MHP’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

GEMLİK MHP’DEN ÖNEMLİ AÇIKLAMA

Amerika, kendi yarattığı örgütlerle Irak’ı böldü ve Suriye’yi enkaz haline getirdi.  Şimdi hedefinde  İran’ın olduğunu görüyoruz. Ama beyninde Türkiye’nin olduğunu biliyoruz.

Neden Türkiye Hedefte?

Çünkü Türkiye, Amerika’nın ipliğini pazara çıkartmıştır. Ortadoğu’da ki örgütleri Amerika’nın kurduğunu ve hala bu örgütleri desteklediğini, her fırsatta dünyaya duyurma başlamıştır. Çünkü Türkiye, Kudüs konusunda Amerika’nın yalnız kalmasında ve karizmasının çizilmesinde önemli bir rol oynamıştır.

Amerikan Planlarını Engelledik

Amerika’nın şimdiye kadar, Suriye’de ki işini tamamlamış olması gerekiyordu. Ama. Türkiye Rusya ve İran ortaklığının, “Soçi” toplantıları Amerika’yı devre dışına itti. Soçi toplantıları ile endişeye düşen ve Kudüs hezimeti ile, karizması çizilen Amerika ve İsrail ortaklığının tek tesellisi Suudi Arabistan’ı  markaja almak olmuştur.

Araplara Güven Meselesi

Zaman zaman gündeme gelen, “Araplara güvenilmez” iddialarına artık şüphe ile bakamayız. Çünkü,  Suudi Arabistan’ı artık Amerika’nın kucağında görüyoruz. Ve Suudi Arabistan’ın bazı arap komşularına bile, ambargo koymaya çalıştığını hayretle izliyoruz.

Mısır Eyalet Gibi

Amerika’nın Mısır’a demokrasi vaat edip “Sisi” yi getirmesini endişe ile izledik. Eski Ankara Büyükelçisi Ricardone’nin de, Kahire Üniversitesine rektör olarak atanmasına ise çok şaşırdık Ricardone için, Amerika’nın “Mısır Valisi” benzetmesine ise, hiç şaşırmadık. Artık, İsrail, Suudi Arabistan ve Mısır ortaklığı,  bölgede Amerika’nın şantiye şefliğidir.

MHP’DEN Önemli Açıklama

Bu köşemizde, 2018 yılının Belediyeler açısından, çok zor ve gergin bir yıl olacağını yazıyoruz. Çünkü, 2019 yılında yapılacak seçimlerde, oylanacak sistem değişikliğinin anahtarı, 2019 Mart’ında yapılacak belediye seçimlerinin sonuçları olacaktır.

Ak Parti’den istifası istenen Belediye Başkanları ile, İçişleri Bakanlığının görevden aldığı CHP’Lİ Başkanları hep ayni projenin bir parçası olarak görüyoruz. Gemlik Gündem Gazetesi 22 Aralık Nüshasında, MHP Gemlik Teşkilatının, Belediyenin 2012 yılında yapmış olduğı satışlarla ilgili iddiaları  ciddi bulduk.

Bu satış işleminin MHP’nin itirazı sonucunda hukukla tanıştığını öğrendik. Bu satış işleminde, herhangi bir yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma olduğunu iddia etmiyoruz. Ama devlete ait satış işlemlerinde sadece yönetmeliklere ve hukuk bilgisine sahip olmanın yetmediğini biliyoruz.

Muhalefeti ikna etmenin mümkün olmadığı hallerde, uygulanacak en akıllı yöntem sorumluluğu en üst derecedeki mercilere yaymak olmalıdır. Yönetmelik ve kanun “encümen kararını” kafi görse bile, devlete ait bir satışta sorumluluğu daha üst mercilere paylaşmak bürokrasinin yazılı olmayan kanunudur.

Peki Şimdi Ne Yapmalı

Konu, İdare mahkemesine ve Danıştaya gidince, durumu ciddiye almak gerekir. Daha sonraki duraklar, Sayıştay ve İçişleri Bakanlığı olacaktır. Yapılacak iş, satışı yapılan firmalarla bir araya gelip, bu firmaların Belediyeden alacabilecek faiz ve masraflarından, vazgeçmelerini sağlamak olmalıdır. Geçmişte bizler, “böyle önemli bir önemli satış veya ithal işlemlerinde, “bu satış veya ithalat, yetkili mercilerin onayı ile yürürlüğe girecektir.” Derdik. Çünkü yönetim kurulu kararı olmasına rağmen, Hazinenin onay vermediği” pek çok işlemler olmuştu.

Eğer, satış yapılan firmalara, faiz kaybı ve masraflar gibi kalemleri üstlenirse, hukuk kanadından da dosyalı hale gelen bu işlemden  dolayı, Belediye yönetiminin riskleri önemli ölçüde azalır. Yapılacak iş, firmalardan fedakarlık beklemek, Belediye yönetiminden ise, sabırlı ve sakin davranmasını istemektir.

Günün Sözü

Vicdan en iyi dindir

“Victor Hugo”

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir