GEMLİK’TEN MALAWİ’YE CANSUYU…

GEMLİK’TEN MALAWİ’YE CANSUYU…

Cansuyu Derneği Gemlik Şube Başkanı Ekrem Acar ve arkadaşlarının hayırsever vatandaşlardan topladıkları 1050 adet kurban vekalet yolu ile kesilerek Güney Afrika ülkesi Malawi’de ihtiyaç sahiplerine dağıtıldı…

Ülkemize yaklaşık olarak on bin kilometre mesafede bulunan ve birçoğumuzun, ismini MİLLİ GÖRÜŞ’ün kuruluşu olan Cansuyu Derneği sayesinde öğrendiği Malawi’de mazlumları sevindirmenin haklı gururunu yaşayan Ekrem Acar ve arkadaşları yorucu bir yolculuğun ardından Gemlik’e döndü. Ayağının tozu ile gazetemize açıklamalarda bulunan Ekrem Acar şunları söyledi;

“Öncelikle, hayırsever vatandaşlarımıza çok teşekkür ediyoruz. Onların bağışları ile kesmiş olduğumuz 1050 adet kurban, ihtiyaç sahiplerine zorlu ve meşakkatli bir çalışmanın sonucunda dağıtılmıştır. Emperyalistlerin kurduğu sömürü düzenini dünyanın her yerinde olduğu gibi Afrika’da da görmek mümkün. Zaten en büyük sömürü ve zulüm burada yapılmış ve yapılmaya devam ediyor. Yer altı zenginlik kaynakları ellerinden alınmış yokluğa yoksulluğa itilmişler. Aylık olarak 3-5 dolar civarında bir para kazanarak hayatlarını idame etmeye çalışıyorlar. Ziyaret ettiğimiz yerlerde anlatılmaz yaşanır denilen cinsten görüntülerle karşılaştık. Müslüman kardeşlerimizin yanı sıra, batıl dinlere mensup insanların da açlık ve sefalet içerisinde olduğunu gördük. Anlaşılan odur ki; emperyalizm ve siyonizm çıkarları doğrultusunda Müslüman veya Hristiyan ayrımı gözetmeksizin zulüm ediyor. Bu zulüm ve sömürü düzeninin sona ermesi için  MİLLİ GÖRÜŞ’ün dünyaya hakim olması gerekiyor” diyen Acar sözlerini şöyle sürdürdü.

“Cansuyu olarak bu yıl 33 ülkede kurban kestik, bu hizmetlerimizin yanı sıra çeşitli ülkelerde yaşayan yetim çocuklarının bakımı üstleniyor, temiz su sıkıntısı olan ülkelerde hayırseverlerin desteği ile onların adına su kuyuları açıyoruz, ramazan ayında hem yurt içi hem yurt dışında ihtiyaç sahiplerine gıda ve eşya yardımları yapıyoruz.” şeklinde konuşan Acar son söz olarak hayırsever vatandaşlara seslendi.

“Hayırsever vatandaşlardan isteğimiz; Cansuyu ve güvenilirliği kanıtlanmış yardım kuruluşlarına yardımlarını eksik etmemeleridir. Bizler orada gördük ki, insanların yaşam standartları ülkemize göre çok çok düşük. Bu nedenle halimize ne kadar şükür etsek azdır.” diyerek sözlerini noktaladı.

 

(Son Güncelleme: 20 Eylül 2017)

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

  GTSO Başkanı Hamaoğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu

  GTSO Başkanı Hamaloğlu Bursa’yı Büyütenler” dergisine konuştu Gemlik Ticaret ve Sanayi odası yönetim kurulu …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir