Türkiye Emekliler Derneği Gemlik Şube Başkanlığından Açıklama
Türkiye Emekliler Derneği Gemlik Şube Başkanlığından Açıklama

Türkiye Emekliler Derneği Gemlik Şube Başkanlığından Açıklama

Türkiye Emekliler Derneği Gemlik Şube Başkanlığından Açıklama

Türkiye Emekliler Derneği Gemlik şube başkanı Ömer Şimşek 30 Haziran Emekliler günü dolayısıyla açıklama yaptı.
Dernek merkezi önünde çok sayıda katılımla gerçekleşen açıklama da Şimşek, “30 Haziran Emekliler Günümüz Kutlu Olsun
30 Haziran Emekliler günü, Türkiye emekliler için çok özel anlam taşımaktadır.
“Sosyal güvenlik ,çalışanların yaşlılık döneminde en kutsal hak olan emekliliğin de güvencesidir.30 haziran 1927 tarihinde emekli olan ulu önder mustafa kemal atatürk’ün emekli ve yaşlılara yönelik “bir milletin yaşlı vatandaşlarına ve emeklilerine karşı tutumu;o milletin yaşama kudretinin en önemli kıstasıdır.geçmişte çok güçlüyken ,tüm gücüyle çalışmış olanlara karşı minnet hissi duymayan bir milletin ,geleceğe güvenle bakmaya hakkı yoktur”sözünü çok anlamlı buluyoruz.
Sosyal güvenlik evrensel bir haktır.
Emeklilik,bütün ülkelerin refaha ulaşmalarında,en önemli gösterge olarak değerlendirmektedir. bir ülkede emeklilere sunulan yaşam kalitesi,o ülke hakkında en temel ölçüler arasında yer almaktadır.
Uluslar arası çalışma örgütü (ilo) çok önemli bir araştırmanın sonuçlarını yayınlamış ve yaşlılık dönemindeki insanlara sağlanan sosyal güvencenin refah üzerindeki etkisinin önemine dikkat çekmiştir.
Bu vesile ile türkiye emekliler derneği 119 şubesi ile birlikte mevcut iktidardan isteklerimizi sıralıyoruz.
TÜİK tarafından yapılan hesaplamalara göre emekli aylıklarına yapılan altı aylık tüfe artışı,çarşı-pazar fiyat artışlarının çok altında kaldığından,emeklilerimizin alım gücü giderek düşmektedir.bu nedenle,emeklilerimizin alım gücündeki kayıpların giderilmesi için emekli aylıklarına “seyyanen zam”yapılmalıdır.
SSK Ve Bağ-Kur Emeklilerine Altı Aylık Tüfe Artışı Uygulanırken,Memur Emeklilerine Kamu Toplu Sözleşmelerine Göre Artış Yapılmaktadır.Emeklilerimize Bir Bütün Olarak Bakılmalı Ve Asgari Emekli Aylığı Asgarı Ücret Seviyesine Yükseltilmelidir.
Emeklilere sendika hakkı tanınmalıdır.emekliler arasında ayrım yapılmadan,kamu toplu sözleşmesiyle elde edilen haklar eşit bir şekilde uygulanmalıdır.
Emekli Aylığı Hesaplamalarında Karma Sisteme Son Verilmeli;Güncellenme Katsayısı Ve Aylık Bağlama Oranlarında İyileştirmeler Yapılmalıdır.2000 Sonrası Emeklilerin İntibakının Yapılması İçin “Gösterge Sistemi”Ne Dönülmeli,Prim Kazançları Ve Prim Ödeme Gün Sayıları Eşit Olan Emeklilerin Aylıkları Da Eşit Olmalıdır.
Dini bayramlarda emeklilerimize ödenen ikramiyenin günümüzde değeri kalmadığından,asgarı ücret seviyesine yükseltilmelidir.
Emeklilerimizin Eletrik,Doğalgaz Ve Su Harcamalarında Vergi Alınmamalıdır.
Vergi iadesi karşılığı ödenen ek ödeme oranı olan yüzde 4-5,tek bir oran olarak yüzse 10’a yükseltilmelidir.
Emeklilerimizden hiçbir ad altında sağlık hizmetlerinde katkı payı alınmamalıdır.
Evi olmayan emeklilerimiz,”toki”vasıtasıyla uygun koşullarda konut sahibi yapılmalı.
Türkiye emekliler derneği,yukarıda sıralanan taleplerimizin gerçekleşmesi için mücadele etmektedir.kamu oyuna duyurulur”dedi.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından tehlikeli madde taşıyan araçlara yönelik tatbikat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir