TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM
TÜRKLERDE YILBAŞI TARİH İÇİNDE KÜLTÜREL GELENEĞİ ve ŞİİRİM

TÜRK’ÜN TÜRK EDEBİYATI  VE ŞİİR’İM

TÜRK’ÜN TÜRK EDEBİYATI  VE ŞİİR’İM

Milletin ismi Türk’tür edebiyatına, Türk edebiyatı denilir. Bazı kendini bilmez zihniyetler bilinçleriyle karışık tartışmalar geliştirilerek oyun içinde oyunlarla ısrarla. Türkçenin edebiyatı diyerek edebiyatımızı anlamını manasızlaştırmak isterler. Bu iddiaları yapan zihniyetler bilmelerine rağmen. Türk Dil Kurumu hâlen Türk Kültürünü Araştırma Enstitüsü­’nün. Türk dili, Türk edebiyatı, Türk lehçe ve şivelerinde birçok esere ve belgeler var, araştırsınlar, yanlış zihniyetlerinden vaz geçsinler ve sanal ortamda pehlivanlık yaparak türkün edebiyatını hor görerek gençliğimizi zehirlemesinler.

“Türk ne? Türkçe ne? Türkçülük ne?” sorularının cevabını “Türkçülük ne?” sorusunun cevabını Ahmet Bican Ercilasun Hoca’dan ve birçok edebiyatçı, tarihçi araştırmacı doğa-yen bilge insanlarımızın eserlerinden okusunlar :”Türkçülük, Türk milletini yükseltme ülküsünün adıdır. Türk, milletini, yükseltmek ve büyük bir çoğunluğun, Türk soyundan gelen, Türk dilinin kollarından birini konuşan tarihin belirli dönemlerini Türk adıyla ve ortak olarak yaşayan tarihî veya Türk vatanlarından birinde doğup büyüyen, özü Türk olan bir kültürü paylaşan insanların oluşturduğu sosyolojik topluluklardır.

Bu tarifler içinde ortak olan beş unsur vardır: Soy, dil, tarih, vatan, kültür. Bu ortak unsurların tamamı veya bir kısmı, hatta bazen sadece birisi, bir insanı Türk yapar. Önemli olan insanın kendisini, ortak unsurlardan dolayı, Türk kabul etmesidir. Elbette ortak unsurlar arttıkça insanların kendini bir milletten kabul etme ihtimali artar. Ancak sadece bir ortaklığa dayanarak kendini Türk kabul eden hiçbir kimseyi de, Türklüğün dışında kabul etme hakkına sahip olunmaz.

Türkçülük, Azerbaycan-Ermenistan savaşından sonra “Turan” kavramı tekrar gündemde “Turan” idealini evvelden beri önemli ve bugünün dünyasında dehada önem kazanmıştır. Turancılığa karşı çıkanların kiminin, Türklüğe alerjisi ve haçlı zihniyetleri, kimi ise, eski Sovyet ve Çin yayılmacılığının uşaklığından hâlâ kurtaramamış olmaları, bazıları İslam adı altında fitne içinde olanalar. Turancılık kendilerince “ırkçılık, gericilik” görürler. Bütün Türklerin birbiriyle barışık olmasının, birbiriyle dayanışmasının adı olmasını kabullenmezler. Turan birliği kime dokunuyorsa, karşı çıkanlar ve onların uşaklarıdır! Ahmet Bican Hoca, Kazakistan’ın lideri Nursultan Nazarbayev’den şu sözleri aktarıyor: Ne mutlu Türklere, büyük bir tarihleri var! Fakat aynı zamanda ne acı! Bugün paramparça olmuşlar. Üstelik kardeşlerinin bir kısmı da yaban pençeleri altında, işkenceler altında. Bir bölümü de Türklüğü unutup gitmişler.

Yenidünya düzeninde küresel güç efendilerinin emirleriyle tek din adı altında oluşumlar hızla yayılması ve ülkemizde birinci hedefler dahilinde olup. Türk varlığını edebiyat ve kültür değerlerine inkârcı zihniyetlere hizmet etmekle meşguller. Sonuç olarak dört bin yıllık bir tarih ve kültürünü ileli ebet varlığı hep devam edecektir… “Turan birliği yükselişinden”. “Ne mutlu Türküm diye her daim denilecektir”.

BU EZANLAR SUSMAYACAKTIR

Vatan sevenler elde kelepçe

Finoları dolaşır her yerde

Hainler baş oldu düzende

Yiğitler horda dağılmış halde.

*

Ey türkün evladı sen safsın

Gönlün açarak aldanma sakın

Mertsin özünde olmaz yalanın

Düşme oyununa kahpe düzenin

*

Türkün adı yüce bir addır

Elinde rehber kur-an kelamdır

Sevda kılavuzu peygamberidir

Türk İslam ülküsü yaşayacaktır.

*

İnanç sabırla sığın Allah’a

Güç verir kollar yollarda

Zalime korku mazluma yarla

İleli ebet vatan yaşayacaktır.

*

Mehmet der maksadım haktır

Vatan olmazsa haller yamandır

Bayrak dalgalansın namusum ardır

Bu ezanlar minarelerden susmayacaktır.

Y.T:28/06/ 2018

(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından tehlikeli madde taşıyan araçlara yönelik tatbikat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir