Gemlik 100. Yıl Gençler Arası Münazara gerçekleştirildi.
Gemlik 100. Yıl Gençler Arası Münazara gerçekleştirildi.

Gemlik 100. Yıl Gençler Arası Münazara gerçekleştirildi.

Gemlik 100. Yıl Gençler Arası Münazara gerçekleştirildi.

Cumhuriyetimizin 100. Yılı kutlamaları kapsamında Gemlik İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve GSB Gemlik Gençlik Merkezi tarafından ‘’Gemlik Gençler Arası Münazara Yarışması’’ Gemlik Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda düzenlendi.
İlçemizde öğrenim gören 14 – 17 yaş arası gençlerin 16 takım halinde katıldığı ve iki aşamalı gerçekleşen yarışmada gençler, jüri heyetine kendilerini ispatlamak ve arkadaşlarına karşı savundukları tezlerini kabul ettirmek için yoğun çaba gösterdiler.
Ön eleme yarışmalarının akabinde final yarışmasında kıyasıya çekişmeli bir münazara şöleni sergilediler izleyicilere.
Gençlerin tezlerini kabul ettirmek için yoğun rekabet içinde geçen ve renkli manzaraların ortaya çıktığı yarışmada İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü öğretmenlerinden oluşan Jüri tarafından yapılan değerlendirme sonucunda dereceye giren takımlar şu şekilde oldu:
1.Eflatunlar Takımı (Celal Bayar Anadolu Lisesi)
2.Stoacılar Takımı (Celal Bayar Anadolu Lisesi)
3.UNİTAS Takımı (Roda Anadolu İmam – Hatip Lisesi)
Yarışmaya katılan gençleri tebrik eden Bursa Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Hizmetleri Müdürü Mürsel KAYA, münazara yarışmalarının Bakanlığımızın en çok önem verdiği yarışmaların başında geldiğini, bugün yarışan gençlerin yarışmaya çok iyi hazırlandığının kürsüde tezlerini savunmaları esnasında kendini açıkça gösterdiğini belirterek; bugün jürimizi terlettiniz, çok ufak farklarla birbirinizin önüne geçtiniz.
Gemlik’te kendini geliştirmiş bu kadar gencimizin olduğunu görmemiz geleceğimiz için umut verici.
Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından 2024 Yılında düzenlenecek olan Türkiye Münazara Ligi’nde Gemlik olarak başarılı sonuçlar alacağımızdan emin bir biçimde iddialı olduğumuzu Bakanlıkta ilgili mecralarda göğsümüzü gere gere ifade edebileceğiz, bu konuda sizlere olan güvenimiz tamdır diye konuştu.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Gündem Haber Ajansı

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir