Hamaloğlu, Organize Sanayi Bölgesi Kurulmasını değerlendirdi
Hamaloğlu, Organize Sanayi Bölgesi Kurulmasını değerlendirdi

Hamaloğlu, Organize Sanayi Bölgesi Kurulmasını değerlendirdi

Hamaloğlu, Organize Sanayi Bölgesi Kurulmasını değerlendirdi

Gemlik Ticaret ve Sanayi odası başkanı Hasan Hamaloğlu, kurulması planlanan çalışmaları başlayan organize sanayi bölgesinin yatırım, istihdam, üretim ve ihracat kıstaslarını bir araya getirerek değerlendirmek gerektiğinin altını çizdi.

Hamaloğlu yaptığı açıklamada, “Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizden gelen yoğun talep üzerine; İlçemizde Yeşil Mutabakata dayalı ve Kendi Enerjisini kendi üretebilen bir Organize Sanayi Bölgesi kurmak üzere, Gemlik İlçe Kaymakamımız Hasan Göç ile birlikte çalışmalar yürütmeye başladık” dedi.

Hamaloğlu, “GTSO olarak Yeşil OSB kurma amacımız: Gemlik’te ekonomik büyümeyi teşvik etmek, işletmelerin faaliyetlerini geliştirmek, yerel ekonomiyi canlandırmak, bölgenin gelirini artırmak, istihdam fırsatları yaratmak, işletmelerin teknolojik gelişimlerine destek olmak ve uluslararası pazarlara daha kolay ulaşımlarını sağlamak, çevre dostu sürdürülebilir hedefler ile endüstriyel büyümeye katkı sağlamak ve Gemlik Ticaret ve Sanayi Odamıza Kayıtlı 2 bin üyemize ve 20 bin çalışanımıza destek vermektir” ifadelerini kullandı.

GTSO Başkanı Hamaloğlu, “Yeşil mutabakata dayalı Organize Sanayi Bölgeleri çevresel sürdürülebilirlik ilke ve prensiplerine dayalı olarak tasarlanmış endüstriyel bölgelerdir. Avrupa standartları ile uyumludur. Karbon ayak izi minimuma indirilmiştir. Yeşil OSB’ler hem işletmelerin hem de toplumun çevresel etkilerini azaltmayı hedefler ve böylece sürdürülebilir bir endüstriyel büyümeye katkı sağlar. Bu bölgeler çevre dostu uygulamaları teşvik ederek bölgenin genel kalitesini artır ve yerel topluma uzun vadeli faydalı olur. Gemlik gerek jeopolitik konumu gerek iklimi ile Marmara nen gözde bir ilçesidir. Gelişme potansiyeli de her zaman yüksektir. Planlanması gereken gelişime açık birçok bölgeye sahiptir. Ciddi sanayi kuruluşları, üretim tesisleri vardır” ifadelerini kullandı.

Hamaloğlu, “Kurulacak OSB’nin Gemlik için faydalı olmayacağını ve Gemlik’e zarar vereceğini düşünmek , Gemlik’in n potansiyelinin farkında olmamak ve gelişmesinin önüne engel koymaktır. Bunun bir diğer adı da Sermaye Karşıtlığıdır. Gemlik Turizmiyle, Üniversitesiyle, zeytiniyle, limanlarıyla ve kültürel değerleriyle de elbette önemli bir ilçemiz ve elbette bu konularla ilgili de çalışmalar yapılmasını destekliyor ve önemsiyoruz. İcra makamı olan yerel yönetim ve ortağının gerekli çalışmaları yapmasını bekliyoruz” dedi.

Hamaloğlu son olarak, “Sevgili Gemlik Halkı, Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi olarak , Bizler Gemlik için kendi üzerimize düşen sorumlulukları yerine getirmek için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Bu noktada yapılması gereken her türlü çalışmanın içinde yer alacağız” görüşüne yer verdi.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir