Sarı Nokta Hastalığı
Sarı Nokta Hastalığı

Güneş Kremi Her Mevsim Kullanılmalı

Güneş Kremi Her Mevsim Kullanılmalı

Güneş kremi vücudumuzu UV ışınlarının zararlı etkilerinden, deri yaşlanmasından, deri kanserinden, kansere kadar gidebilecek diğer lezyonlardan koruyan kimyasal ve fiziksel yapısı özel olarak hazırlanmış formüllerdir. Yalnızca yaz mevsiminde değil, kış mevsiminde de kullanılması önerilen güneş kremi ile ilgili  noktaları paylaşacağım.

 

Güneş Kremi Her Mevsim Kullanılmalı
Güneş Kremi Her Mevsim Kullanılmalı

“Bebeklerin İlk 6 Ay Güneş Kremi Kullanmalarını Önermiyoruz”

Çocuklarımızı güneşten korumalıyız. Özellikle bebeklerin ilk 6 ay bu kremleri kullanılmasını çok önermiyoruz, çünkü yan etkileri ve alerjik reaksiyonları olabilir. Bebekleri direkt güneşe maruz bırakmamalıyız, günlük 10 dakika güneşin altında tutmamız D vitamini almaları için yeterlidir.

Güneş Kremlerinin Koruma Süreleri

Güneş kreminin koruma süresinin sürüldükten sonra 2 saat olduğunu, bu nedenle vücudumuzun sudan, terlemeden 2 saat etkilenmediğini, ama 2 saat sonra kremi yenilemediğimiz durumlarda kremin etkisinin kaybolacağını  belirtelim. Güneşten sadece derimiz değil gözlerimiz ve tüm vücudumuz etkileniyor. Bu yüzden mutlaka güneş gözlüğü ve güneş kremi kullanmalıyız.

“Minimal eritem dozu diye bir tanımlama var. Bu ne demek? ilkbaharın son, yazın ilk aylarında açık bir havada öğlen güneşinde 20 dakika bulunduğumuzda, yüzümüzde ortaya çıkan eriteme ‘minimal eritem dozu’ deniliyor. Minimal eritem dozunu yaratan sürenin yarısı kadar bir süre yani yaklaşık 10 dakika güneşte kalmak, günlük D vitamini sentezi için yeterlidir. D vitamini almak için saatlerce güneş altında durmamıza gerek yok”

“Tatilde Saatlerce Güneşlenmek Yanlış”

“Hayatında bir kez bile aşırı güneş yanığı geçirmiş insanlarda öncelikle deri kanserleri ortaya çıkabiliyor. Kişi bir kez bile aşırı güneş yanığı geçirdiyse mutlaka güneşten çok iyi korunmalı. Güneşten kaynaklı hasarlar 20’li yaşlara kadar ortaya çıkabiliyor. Hayat boyu aldığımız UV ışınlarının yüzde 50’sini 20’li yaşlara kadar dolduruyoruz. O nedenle gençleri korumaya özen göstermeliyiz

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir