Sarı Nokta Hastalığı
Sarı Nokta Hastalığı

Glutatyon vücudu yeniliyor

Glutatyon vücudu yeniliyor

Glutatyon, insan vücudunda doğal olarak yer alan bir antioksidan maddedir. Merkezi sinir sisteminde bulunan sinir hücrelerinde ve karaciğer hücrelerinde üretilen glutatyonun yapısını 3 temel aminoasit oluşturur. Glisin, L-sistein ve L-glutamat, glutatyon yapısındaki amino asitlerdir. Glutatyon, toksik maddelerin ve ilaçların metabolizmasında, vücutta oluşan serbest radikallerin temizlenmesinde ve bağışıklık sisteminin güçlendirilmesinde görevlidir.

OKSİDATİF STRESİN AZALTILMASI

Oksidatif stres, vücutta serbest radikal oluşumundaki artış ve vücudun serbest radikaller ile baş etme mekanizmasındaki dengesizlikler nedeniyle meydana gelir. Oksidatif stresin ciddi boyutlara ulaşması pek çok hastalık için zemin oluşturur ve var olan hastalıklarda kötüleşmeye neden olabilir. Bu hastalıklar başlıca diyabet, periferik arter hastalığı, kanser ve romatoid artrittir. Glutatyon, güçlü antioksidan özelliğiyle oksidatif stresin etkilerini azaltmaya ve hastalıkların semptomlarının hafifletilmesine yardımcı olabilir.

KARACİĞER YAĞLANMASINDA HÜCRE DÜZEYİNDE HASARIN AZALTILMASI

Glutatyon eksikliğinde karaciğer hücrelerinde hasarın şiddeti artabilir ve karaciğer hücrelerinde ölüm görülebilir. Bu durum alkoliklerde daha şiddetli olmak üzere alkol kullanmayanlarda da karaciğer yağlanmasına neden olabilir. Glutatyonun kronik yağlı karaciğer hastalarında kandaki protein, enzim ve bilirubin düzeylerinde iyileşme sağladığını gösteren çalışmalar vardır. Yağlı karaciğer hastalarında glutatyonun en etkili takviye yöntemi serum glutatyon tedavisi şeklindedir.

Glutatyon vücudu yeniliyor
Glutatyon vücudu yeniliyor

İLERİ YAŞLI BİREYLERDE İNSÜLİN DİRENCİNDE İYİLEŞME

Yaşlanma ile birlikte vücutta glutatyon düzeyi ve glutatyon sentezi azalır. Bazı çalışmalarda düşük glutatyon seviyeleri yağ yakımı miktarında azalma ve yağ depolama miktarında artış ile ilişkilendirilmiştir. Glutatyon takviyeleri ile birlikte glisin ve sistein amino asitlerinin takviyesi insülin direncini iyileştirebilir ve yağ yakımını artırabilir.

Glutatyon C Terapisinin Faydaları Yaşlanma karşıtı olan, gençleşme iksiri olarak bilinen glutatyon tedavisi ve c vitamini bağışıklık sistemini güçlendirip, hastalıklardan korunmaya yardımcı olur. Vücuttaki glutatyonun azalması üzerine dışardan takviyesi yapılarak tekrardan hücrelerin korunması hedeflenir.

C Vitamini ve Önemi

Bağışıklık sisteminin zayıf düşmesi sonucunda genelde hastalıkların ardı arkası kesilmiyor. Bunun için C vitamini tüketimi bu gibi sorunların önüne geçmek için oldukça faydalı olacaktır. Dışardan alınan C vitamini takviyesi ile birlikte bağışıklık sisteminin güçlenmesini sağlar. Bunun besinlerle almak mümkünken glutatyon tedavisi ve c vitamini şeklinde de alınabilir. Üç aminoasitten oluşan; sistein, glisin ve glutamin şeklinde karşımıza çıkar. Hastalıkların önüne geçmek, yaşlanmayı azaltmak, sağlıklı kalmak ve en önemlisi ise bağışıklık sistemini en iyi şekilde kuvvetlendirmek için kontrol altına alınır.

C Vitamininin Faydaları Nelerdir?

C vitamini, vücut için büyük öneme sahip olan takviyedir. C vitamini birden fazla etkiyi ve faydayı beraberinde getirip, hastalıklara karşı koymayı hedefler. Uzman hekim tarafından alınan C vitamini takviyesi, damar yolundan verilerek kronik rahatsızlık semptomlarının hafifletilmesi hedeflenir. Böylelikle fiziksel gücün arttırılması, felç ve inme hastalıklarının aza çekilmesi, kanserin önlenmesi ve tedavisinde kullanılması için çok büyük önem taşır.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir