CAMİLER BİR BİR KAPANDI CEMAAT MAĞDUR OLDU
CAMİLER BİR BİR KAPANDI CEMAAT MAĞDUR OLDU

CAMİLER BİR BİR KAPANDI CEMAAT MAĞDUR OLDU

CAMİLER BİR BİR KAPANDI CEMAAT MAĞDUR OLDU

Uzun süredir restorasyon çalışmaları nedeniyle kapalı olan Balıkpazarı Camii’nden sonra depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile boşaltılan Kayıkhane Hacı Kerim Camii’de ibadete kapatılınca, bölge cami cemaati mağdur oldu.

ÖNCE BALIKPAZARI CAMİİ KAPANDI
Balıkpazarı Camii’nde çalışmalara; 2021 yılı mayıs ayında Kültür ve Turizm Bakanlığı Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonucu törenle başlanmıştı. Dönemin Ak Parti Bursa Milletvekili Zafer Işık, Ak Parti İlçe Başkanı Mehmet Şamil Yiğit ve Milliyetçi Hareket Partisi İlçe Başkanı Mehmet Emin Özcanbaz’da törene iştirak etmişti. Çalışmaların kısa sürede tamamlanacağı ve depremde zarar gördüğü için daha önce yıkılan minare dahil tüm projenin bitirilerek, caminin en geç bir yıl içinde ibadete açılacağı sözü verilmişti. Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’nün kontrolörlüğünde başlatılan çalışmaların bir yılda tamamlanacağının duyurulmasına karşın restorasyon çalışması bir türlü tamamlanmadı. Uzun süre çalışmaların durduğu camide, daha sonra bir kamu kurumu olan Vakıf Katılım Bankası tarafından çalışmalar üstlenildi. Cami çevresinin reklam panoları ile kapatılmasına karşın, uzun süre geçmesine rağmen herhangi bir çalışma yine gerçekleştirilmedi.
Çalışmalar bir türlü tamamlanmayınca, cemaatin müracaatı neticesinde cami avlusuna konulan 20 metrekarelik bir konteynerde, cemaat uzun süredir vakit namazlarını zor şartlarda kılmak zorunda kaldı.
İKİNCİ CAMİDE İBADETE KAPATILDI
Balıkpazarı’nda bu gelişmeler yaşanırken, bu defa kapalı olan Balıkpazarı Camii cemaatinin mecburen gitmek zorunda kaldığı Kayıkhane mevkiindeki, hayırsever bir vatandaş tarafından yaptırılmış olan Hacı Kerim Camii’de, 6 Şubat depremleri sonrası yapılan bir test sonucunda, depreme dayanıklı olmadığı gerekçesi ile bu mart ayında ibadete kapatıldı. Bu caminin ibadete kapatılması sonrası caminin, 4 aydan fazladır hırsızların uğrak yeri haline geldiği, cami içerisinden mikrofon, hoparlör, merkezi ezan sistemi ve buna benzer birçok elektronik cihazın çalındığı iddia edildi.
VATANDAŞIN MAĞDURİYETİ NE ZAMAN BİTECEK?
Her iki caminin ibadete kapalı olması nedeniyle, başta Balıkpazarı, Orhaniye ve Kayhan mahallelerinin sakinleri olmak üzere bölgede yaşayan Gemliklilerin gidecek camisi kalmamış oldu.
Kurtuluş Savaşı sonrası kiliseden camiye çevrilerek, bir fetih nişanesi olarak minare de kazandırılan ve Gemlik’in Ayasofyası olarak nitelendirilen Balıkpazarı Camii ve Kayıkhane’deki Hacı Kerim Camiin’in ne zaman ibadete açılacağı, Gemlik Kamuoyu tarafından merakla bekleniyor.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından tehlikeli madde taşıyan araçlara yönelik tatbikat …

1 yorum

  1. Hayrettin Arca

    Kafaoğlu, imam hatip ,cukurbahce camileri balık pazarına yakın ve cemaat yok denecek kadar az isteyen çok rahat gelebilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir