Sarı Nokta Hastalığı
Sarı Nokta Hastalığı

Gözümüzü iyi besleyelim!

Gözümüzü iyi besleyelim!

Teknolojinin ilerlemesi hayatımızı birçok yönden kolaylaştırmış olsa da, uzun süre bilgisayar, tablet ve telefon ekranına bakmak göz sağlığını olumsuz etkiliyor. Özellikle teknolojik aletlere çok yakından ve uzun süreli bakmak, gözün yorulmasına neden oluyor. Bununla birlikte bazı hastalıklar, yetersiz beslenme gibi nedenlerden ötürü göz sağlığında bozulmalar meydana geliyor.

Gözümüzü iyi besleyelim!
Gözümüzü iyi besleyelim!

Bu durum gözlük ve numaralı lens kullanımına yol açıyor. Göz sağlığını koruyan ve güçlendiren vitaminler sayesinde, gözlerinizin bozulmasına dur diyebilirsiniz. Gözlere iyi gelen yiyecekler ve vitaminler nelerdir diye merak edenler için, bu besinleri sizlere sunuyoruz.

İstiridye, yaşa bağlı makula dejenerasyonunun ilerlemesini yavaşlatabilen çinko ile yüklüdür. Çinko; hindi, yumurta, yer fıstığı ve kepekli tahıllarda da bulunur.

Balık, özellikle somon, omega-3 yağ asitleri ile doludur. Omega-3   yağ asitleri, retinanın görsel sağlığını geliştirmeye yardımcı olur ve kuru gözlerin önlenmesine yardımcı olabilir. Somon, sardalye ve ringa balığı en fazla omega-3’e sahiptir, ancak pisi balığı, pisi balığı ve ton balığı da iyi kaynaklardır.

Göze iyi gelen besinler arasında E vitamini yönünden zengin avokado bulunmaktadır. Buğday tohumu, ayçiçeği, keten tohumu ve yumurta düzenli tüketildiğinde göz rahatsızlıklarının da önüne geçilebilir.
Göze İyi Gelen Besinler Nelerdir?

Göze iyi gelen pek çok besin bulunur. Daha iyi görmek ve göz sağlığını korumak için A vitamini açısından zengin olan tatlı patates, havuç, kabak ve lahana gibi gıdalar tüketilmelidir. Balık yağı ve kavun gibi besinler beta karoten içerir. Beta karoten ise göz sağlığı için önemli bir ihtiyaçtır. Brüksel lahanası ile kırmızı dolmalık biber içerisinde de yüksek miktarda A vitamini bulunur. Kayısı da göz sağlığı için tüketilmesi gereken besinler arasında yer alır. Lutein ve zeaksantin içeren bazı besinler de göz sağlığının korunmasında çok etkilidir. Bunlar genellikle şalgam, marul, kabak, fıstık ve mayalı gıdalar olarak bilinir. Balık ürünleri de daha iyi görebilmeyi sağlar.
Göze iyi gelen havuç da sık sık tüketilmelidir. İçerdiği zengin besin değeri ile havuç önemli bir sebzedir. Havuç içinde bulunan beta karoten göz sağlığını korumakta da çok etkilidir. Ayrıca kivi ve çilek gibi bazı meyveler göz sağlığını korur. Ahududu da göz sağlığının koruyan ve iyileştiren en önemli meyvelerden bir tanesidir. C vitamini açısından zengin olduğu için de sık sık tüketilebilir.
Brokoli gibi yeşil sebzeler kırmızı  dolmalık biber çeşitleri de göz sağlığını koruduğu için haftada belli günler düzenli olarak tüketilmelidir. E vitamini açısından zengin olan fıstık ve buğday tohumları da beslenme listelerinde mutlaka yer almalıdır.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir