Gemlik Konteyner Kent AFAD'a Tahsis Edildi
Gemlik Konteyner Kent AFAD'a Tahsis Edildi

Gemlik Konteyner Kent AFAD’a Tahsis Edildi

Gemlik Konteyner Kent AFAD’a Tahsis Edildi

Ülkemizde 6 Şubat 2023 tarihinde yaşanan ve asrın felaketi olarak nitelendirilen büyük deprem sonrası kurulan Gemlik Konteyner kenti AFAD’A tahsis edildi.
11 ilimizi kapsayan ve 50 binin üzerinde vatandaşımızın hayatını kaybettiği deprem sonrası oluşturulan Konteyner kentin faaliyetleri yapılan protokol ile AFAD bünyesine dahil edildi.
Gemlik Ticaret ve Sanayi Odası öncülüğünde Gemlik Belediyesi ve halkımızın depremin olduğu ilk saatlerden itibaren konteyner kent fikrinin ortaya atılarak, üçüncü günde kurulumuna başlanan Konteyner kent için Gemlik halkı seferber olmuş, Gemlik Ticaret ve Sanayi odası başkanı Hasan Hamaloğlu ile yönetim kurulu ve meclis üyelerinin öncülüğünde oda üyesi iş adamı ve sanayiciler büyük detsek vererek konteyner kent için çalışmaları suratle sürdürülmüş ve depremzedeler yerleştirilmişti.
Önceki dönem Bursa milletvekili Zafer Işık’ın çok sayıda iş insanının bedenen de çalışarak kurulmasına öncülük ettiği konteyner kentte yer alan konteynerlerde oda üyesi nakliyeciler ve lojistik firmalarının gönüllülük esası ile özverili bir şekilde zor koşullarda ücretsiz olarak bölgeye götürülmüştü.
Gemlik Ticaret ve Sanayi odası meclis başkan Vekili Tevfik Yılmaz, GTSO Genel sekreteri Emre Gemicioğlu Gemlik Konteyner kente giderek, Hatay vali yardımcısı Doğukan Mızrak, İskenderun kaymakamı Murat Sefa Demiryürek ve İskenderun deprem koordinatörü Kaymakam Erkan Minus ile bir araya gelerek incelemelerde ve temaslarda bulundular.
İçerisinde çocuk parkı, okul, kreş, mescid ve tüm sosyal donatılara sahip olan Gemlik Konteyner kentte yer alan 101 adet konteyner, deprem süreci tamamlanana ve depremzedeler kalıcı konutlara yerleşinceye kadar AFAD kontrolünde olacak.
Öte yandan bölgede hayatın normale dönmesinin ardından boşa çıkacak olan Konteynerler Gemlik’e getirilerek oluşturulacak olan afed koordinasyon alanında bakımları tamamlanacak ve yenilerek burada değerlendirilecek.
(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor

Gemlik’te halk günleri devam ediyor Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, Halk Gününün ikincisini gerçekleştirdi. Başkan …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir