E-ticaret sitesi nasıl kurulur? E-Ticaret’e Nasıl Başlanır?
E-ticaret sitesi nasıl kurulur? E-Ticaret’e Nasıl Başlanır?

E-ticaret sitesi nasıl kurulur? E-Ticaret’e Nasıl Başlanır?

E-ticaret sitesi nasıl kurulur? E-Ticaret’e Nasıl Başlanır?

Türkiye’nin e-ticaret istatistikleri incelendiğinde günümüzde birçok işletmenin ürün ve hizmetlerini internet üzerinden sattığı görülüyor.

Özellikle markalar kendilerine ait bir e-ticaret sitesi kurarak ya da pazaryeri platformlarında mağaza açarak satış yapmaya başlıyor.

Pazaryeri platformları üzerinden satış yapan markalar da belirli komisyon oranları çerçevesinde satış yaptığı için çoğu zaman e-ticaret sitesi nasıl kurulur sorusuna yanıt arayarak kendi online mağazalarını açmayı hedefliyor. Bu noktada e-ticaret sitesi kurmak için markaların belirli çalışmalar yapması da gerekiyor.

E-ticaret sitesi nasıl kurulur? E-Ticaret’e Nasıl Başlanır? Adlı bu yazımızda internetten satış yapmak isteyen markalar için e-ticarete başlama ve e-ticaret sitesi kurma süreçlerinden bahsedeceğiz.

E-ticaret için Şirket Kurun

E-ticaret nasıl yapılır diyenlerin yapması gereken çalışmalardan ilki şirket kuruluşu olmalıdır. İnternetten satışı yapılan her ürün için fatura kesmek zorunludur ve faturası kesilen ürünler için de vergi ödemeniz gerekmektedir. Bu nedenle yasal bir şekilde e-ticaret yapmak işitiyorsanız şahıs, limited ya da anonim şirket türlerinden birisini seçmeye özen göstermeli ve şirket kurulumu yapmalısınız.

Satacağınız Ürünleri Belirleyin

E-ticaret için şirket kurulu yapma adımını tamamladıktan sonra satacağınız ürünleri belirlemeniz ve tedarik etmeniz gerekmektedir. Çünkü işletmeler ürün tedariği yaparken kendi adlarına fatura kestirmektedir.

Satacağınız ürün ve hizmetleri seçerken de dikkat etmeniz gereken belirli noktalar bulunmaktadır. Markalar her zaman istatistiksel verileri inceleyerek hangi ürünlere talebin olduğuna karar vermekte ve internetten ne satacaklarını belirlemektedir. Siz de e-ticaret ile internetten satış yapacak bir marka olarak istatistiksel verilerden yararlanabilir, en çok satılan ürünlere göz atabilir ve böylece bu ürünleri tedarik ederek sitenize ekleyebilirsiniz.

E-ticaret Sitenizi Kurun

E-ticaret için şirket kurma ve satılacak ürün bulma adımlarını tamamladıktan sonra yapmanız gereken bir diğer çalışma da e-ticaret sitesi kurmak olmalı. Bu noktada işletmenizin e-ticaret süreçlerini daha profesyonel bir şekilde yönetmek için Ticimax gibi hazır e-ticaret paketlerine yönelmeniz hem maliyetlerinizi azaltacak hem de e-ticaret sitesi kurma sürecinizi artıracaktır.

Ürünlerinizi Yükleyin

E-ticaret sitenizi satın aldıktan sonra online mağazanıza ürün ve hizmetlerinizi de yüklemeniz gerekir. Ürün ve hizmetlerinizi yüklerken de kategori, marka ve ürün sayfaları oluşturmanın yanı sıra her ürün için ayrı çalışmanız önemlidir.

Özellikle ürün yükleme sürecinde markaların profesyonel ürün fotoğrafları kullanması ve seo uyumlu ürün açıklamaları yazması gerekmektedir. Bu markanızın müşterilerine güven vermenizi sağlarken Google’daki görünürlüğünüzü de artıracak ve daha fazla satış yapmanıza yardımcı olacaktır.

Sanal Pos Anlaşması Yapın

E-ticaret siteniz üzerinden sattığınız ürün ve hizmetlerin tahsilatını gerçekleştirmek için sanal pos entegrasyonuna da ihtiyacınız bulunur. E-ticaret firmaları sanal pos temin etmek için de bankalar ya da ödeme sistemleri ile anlaşarak hareket eder. Çalışılacak olan sanal pos firmasını seçme sürecinde ise taksit oranları, ödeme günleri, güvenilirlik gibi önemli unsurlar göz önünde bulundurularak hareket edilmektedir.

Kargo Anlaşması Yapın

Siteniz üzerinden satış yaptıktan sonra ürünlerinizi uygun fiyatlar ile müşterilerinize göndermeniz için kargo anlaşmaları da yapmanız gerekmektedir. Kargo anlaşması yaparken de firmalar şube sayısı, desi bazlı gönderim ücretleri, teslimat süreçleri, çalışma saati ve günleri gibi önemli konuları göz önünde bulundurarak seçim yapmaktadır. Böylece e-ticaret firmaları doğru firma seçimi yaparak hem operasyonel süreçlerini yönetmekte hem de maliyetlerini azaltmaktadır.

Ticimax ile E-Ticaret’e Başlayın

E-ticaret ile internetten ürün satışı yapmak için siz de Ticimax’ı tercih edebilir ve size sunulan avantajlar sayesinde anında internetten satışa başlayabilirsiniz.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından tehlikeli madde taşıyan araçlara yönelik tatbikat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir