Lüks Araçlar için Yedek Parçalar
Lüks Araçlar için Yedek Parçalar

Lüks Araçlar için Yedek Parçalar

Lüks Araçlar için Yedek Parçalar

Bir araç, ortalama 30.000 farklı parçadan meydana gelir. Bu binlerce parçanın her birinin isim ve görevlerini bilmek ise gerçek bir ustalık işidir. Bu nedenle aracınıza uygun parçaları satın alırken mağazaların kategorilerinden yararlanmalısınız. Özellikle lüks araçlar için yedek parçalar güvenilir mağazalardan alınmalıdır. En kaliteli, uygun fiyatlı ve güvenilir yedek parça alışverişleri için otosupermarket.com’u ziyaret edebilirsiniz.

Lüks araçlar şasiden vites kutusuna, motordan tekerleğe kadar birçok farklı ve küçük parçanın birleşiminden oluşur. Çalışır durumdaki bir araçta, parçaların neredeyse tamamı aktif şekilde görev yapar. Bu görev yapan parçalar kendi aralarında işlevleri doğrultusunda gruplandırılır. Gruplandırma, parçaların ve görevlerinin incelenmesi kolaylaştırılır. Gruplar;

  • Ön takım,
  • İç takım,
  • Alt takım,
  • Kaporta,
  • Motor şeklinde sıralanabilir.

Arızalanmış ve işlevini yerine getirmeyen araba parçalarının yerine tek olarak satın alınabilen ve kullanılabilen parçalara ise yedek parça denir. Lüks araçlar için yedek parçalar ise oldukça fazla önem taşır. Özellikle araç seçimi sürecinde uygun parçanın bulunmasına dikkat edilmesi gerekir. Çünkü araç arızalandığı takdirde alınması gereken parçanın kolay erişilebilir veya uygun fiyatlı olması sürücüye fazlasıyla kolaylık sağlar.

Lüks Araba Yedek Parçaları Nelerdir?

Lüks araba yedek parçaları arasında farklı birçok parça bulunur. Bu parçaların, en azından en temel olanlarının isim ve özelliklerinin bilinmesi, araç arızası gibi durumlar için önemlidir. Lüks araba yedek parçaları arasında;

  • Fren balatası,
  • Fren diski,
  • Motor parçaları,
  • Amortisör ve süspansiyon ekipmanları,
  • Buji,
  • Filtre ve Bakım parçaları sıralanabilir.

Fren Balatası

Fren balatasının temel görevi, motorlu araçların yavaşlama ve durma işlevlerini yerine getirmesini sağlamaktır. Hem tekerlek sistemiyle hem de fren sistemiyle bağlantısı bulunur. Fren sisteminin parçaları arasında yer alır. Bu yapısı sayesinde araç, önce yavaşlar sonra da durur. BMW yedek parça en çok aranan parçalar arasında bulunur.

Fren Diski

Fren diski, Rotor olarak da bilinir. Fren balataları için kinetik enerjiyi ısıya çevirir ve aracı daha yavaş hale getiren bir temas yüzeyi oluşturur. Alfa romeo yedek parçaları arasında en çok aranılanlardan bir tanesidir.

Motor Parçaları

Motor parçaları arasında; silindir kapağı, motor bloğu, üst kapak, egzoz manifoldu, emme manifoldu ve karter bulunur. Hareketli motor parçaları ise biyel kolu, piston, krank mili, supaplari eksantrik mili şeklinde sıralanabilir.

Amortisör ve Süspansiyon Ekipmanları

Süspansiyon ekipmanları, araçların gövdeleri ile tekerlekleri arasında yer alır. Aracın ağırlığını taşır, sürüş konforunu ve güvenliğini saplar ve sarsıntıları ve ani dönüşleri engellerler.

Buji

Bujinin farklı farklı çeşitleri bulunur. Pistonların aşağı yönde hareket etmeye zorlanmasını ve krank milinin döndürülmesini sağlayan ateşleme işlemini gerçekleştirirler.

Filtre ve Bakım Parçaları

Araç filtre ve bakım parçaları arasında birçok farklı çeşit bulunur. Bu parçalar aracın daha uzun süre bakımlı bir şekilde kullanılmasını sağlar ve bozulmasının önüne geçerler.

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı

Jandarma’dan Tehlikeli Madde Tatbikatı Gemlik İlçe Jandarma Komutanlığı tarafından tehlikeli madde taşıyan araçlara yönelik tatbikat …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir