SEÇİM Mİ VAR!
SEÇİM Mİ VAR!

ÇOK MU ZOR?

ÇOK MU ZOR?

 

“Bir şey yap, güzel olsun. Çok mu zor? O vakit güzel bir şey söyle. Dilin mi dönmüyor? Güzel bir şey gör veya güzel bir şey yaz. Beceremez misin? Öyleyse güzel bir şeye başla.

Ama hep güzel şeyler olsun. Çünkü her insan ölecek yaşta” Şems-i Tebrizi.

 

Şems ile başlamak istedim bu haftaki köşe yazıma. Düşündüm ki benim söyleyemediklerimi, daha doğrusu duyuramadıklarımı, toplumun işitilmeyen, umursanılmayan feryadını Şems söylerse belki de etkili olur diye düşündüm.

 

Zira toplum olarak güzelliklere o kadar açız ki! İyi bir şeyler duymaya, “Oh be…” deyip biraz soluklanmaya öylesine ihtiyacımız var ki.

 

Bu sözlerimle gönderme falan yapmıyorum hiçbir kesime, mesleğe veya gruba.Alenen ve yekten söylüyorum!

 

Güzel birkaç oluşuma, güzel bir şeyler duymaya, yaşamaya, görmeye çölde susuz kalmışlar kadar açız! Mide açlığından bahsetmiyorum, ruhlarımız aç, ruhlarımız…

 

Size söylüyorum ey siyasiler! Hepinize…

 

Hangi parti, hangi mevki, hangi taraftan olursanız olun. İnanın umrumuzda değil!

 

Koltuk kapma yarışınız, perde arkası oyunlarınız, vaatleriniz, locada yer almanız için döktüğünüz servetiniz ve karşılığında ince hesaplar sonucu almayı umduğumuz getirileriniz,…vs…

 

Hiçbiri umrumuzda değil.

 

Kendi gelecekleriniz, hırslarınız, istekleriniz adına her ne yaparsanız yapın, umrumuzda değil ama yeter ki güzellikle yapın, bizleri çimenden ibaret görmeden yapın. Zar zor bulduğumuz huzurlarımızı bozmadan yapın, gölge etmeden her ne yapıyorsanız yapın!

 

Bu ülke insanlarının tek ihtiyacı olan şey biraz huzur, sükunet ve birkaç hoş lakırdı…

 

Paradan puldan da geçmiş değiliz elbette ama olmayanın üzerine konuşmak yerine “Bari biraz huzur” diyen bir millete bir parça huzur vererek yapın kavganızı.

 

Kıymetli büyükler, emin olun sizin seçim kavgalarınızla, yer kapma telaşlarınızla, birbiriniz hakkında yaptığınız eleştiriler ve ithamlarla zerre kadar ilgilenmeyen çok büyük bir kesim var toplumda.

 

Biz gibilere huzur lazım. Şems’ in dediği gibi; “Beceremez misin? Öyleyse güzel bir şeye başla. Ama hep güzel şeyler olsun.”

 

Bizi nasıl yöneteceğiniz sizin tercihiniz ama nasıl yönetilmek istediğimiz bizim tercihimiz. Biz huzur içinde olmak ve yönetilmek istiyoruz. Kaygısız, korkusuz…

 

Ha, Şems bir de demiş ki; “Güzel bir şey söylemeyi, yapmayı beceremiyorsan öyleyse güzel bir şeye başla. Çünkü her insan ölecek yaşta!”

 

Nedir bu hırs? diyor ve noktayı koyuyorum.

 

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT

OMURGA FITIKLARINA DİKKAT Merhaba sevgili okurlar, bu yazıda pek çok kişinin şikayeti olan boyutuna göre …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir