SEÇİM Mİ VAR!
SEÇİM Mİ VAR!

ESKİYE ÖZLEM…

ESKİYE ÖZLEM…

Güzel ülkemde deprem senaryoları, siyasi şoklar, zam üstüne zamlar, çekişmeler, sürtüşmeler devam ededursun, ben bunların çok dışında bir konuda yazma isteği içindeyim.

Zira cahil muhabbetlerine, her önüne gelenin bilmiş bilmiş yaptığı konuşmalara, herkesin alim ve ulema imişçesine ulu orta, zehir zemberek yaptığı açıklamalara doymuş durumdayım.

Bilenin de bilmeyenin de konuştuğu bir ülkede “Cahille muhabbeti kestim” sözünün ışığında birkaç aydının söylediği cümlelerin yer aldığı, kavgasız gürültüsüz bireylerin yaşadığı bir ülkede olmaya, sözlerin yüreklere hoşça ve insanca bırakıldığı mecralara, özgürce konuşulup yaşanılan, nefes alınan bir toplumda olmaya karşı artan özlemim beni eski hayallerime geri döndürdü.

Medeni toplumlara yaptığım yurtdışı gezilerindeki hayallerime geri döndüğüm bir zaman dilimdeyim. İnsanların düzgün bir üslupla konuşabildiği, argo ve kaba konuşmanın konuşmak olmadığını ve sadece böğürmek olduğunun farkında olduğu insan toplulukları…

Fuzuli olarak taşıtların asla korna çalmadığı, yayalara kanun ya da kural olduğu için değil, bunun böyle olması gerektiğini bildikleri için yayayı gördüklerinde zınk diye duran trafiğinin olduğu toplumlara, insani ihtiyaçlarını yasakların pençesine takılmadan medenice yaşayan toplumlara, kadın ve çocukların zevk için, keyif için ırzına geçilip dövülmediği, sövülmediği, öldürülmediği toplumlara…

Eğitimin eğitim gibi verilip bilinçli ve kendini bilen gençlerin yetiştirildiği toplumlara…

Sırf kadın olduğunuz için bir erkeğin size sahip çıkmasının gerekli olduğu zihniyetten bi’ haber olan toplumlara…

Dingin, sakin, uzlaşmacı, eğitimli ve özgür bireylerin yaşadığı toplumlara gidiyorum hayalimde, şu son günlerde…

Ve bunun için eskiden yaptığım yurtdışı gezilere gidiyorum. Eskiden derken, hemen pandemi öncesinde sonuncusunu gerçekleştirdiğim Avrupa seyahatime gidiyor aklım. Bu da demek oluyor ki son üç dört senedir güzel ülkemde herşey daha da kötüye gitmiş! İyiye ve aydınlığa dair açılması gereken kapılar daha büyük bir kaos ve karmaşayla ivme kazanarak yol almış.

Üzüntü verici…

Olmaması gerekenlerin olduğu, yapılmaması ve söylenmemesi gerekenlerin söylendiği bir ülkede bunu göre göre, bile bile yaşamak ve hiçbir şey yapamamak üzüntü verici.

Hâl böyle olunca geçmiş yolculuklarımı anımsayarak, içsel huzuruma dönmeyi yeğliyor ve üç maymunu oynuyorum.

Esen kalın.

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu

Belediye Memur Başkan Yardımcısı Belli Oldu Gemlik Belediyesi memur başkan yardımcısı Birol Kartı oldu. Gemlik …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir