Kibir Kendinden Habersizliktir.
Kibir Kendinden Habersizliktir.

Millet İttifakı İktidarı Bürokrasiye Devredecek

Millet İttifakı İktidarı Bürokrasiye Devredecek

CHP’nin vizyon toplantısından, ülkemizdeki bürokratik kadroların, yönetime geleceğini anladık. Kılıçdaroğlu kurumlara ve kurullara bağlı kalacağız deyince, akılımıza IMF, Dünya Bankası, (DECD) ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi geldi.

Aslında New York doğumlu Selin Sayek Böke, bu yabancı kurumlarda görev yapmıştı. Parti sözcüsü Faik Öztırak ise, geçmişte Hazine müsteşarıyken (IMF) heyetlerinin en önemli üyesiydi.

Davos toplantılarının en önemli katılımcısı olan Ali Babacan’da şimdi millet ittifakında yer almıştır. Sözün kısası içimizdeki (IMF)’cilerede dışarıdaki (IMF) heyeti, göreve hazırdı. Yan, Türkiye yeniden, (1960 ile 2000) yılları arasındaki, bürokratik Cumhuriyet dönemine dönecektir.

1960’lı yıllarda, yönetime asker kesim ile üniversite hocaları hâkim olmuştu. Bu bürokratik kadrolar, bir iktidarı devirmiş, bir başbakan ile iki bakanı da, idam etmişti. 1970’li yıllarda ise, ideolojik cinayetlerde geçmişti. 1980’li yıllarda, bürokrasinin ekonomik kadroları görevdeydi. (IMF) iş başındaydı.

Rüştü Saraçoğlu, Ekrem Pakdemirli ve İlhan Kesici başrollerdeydi. Tabi direksiyonda, piyasa ekonomisini ülkeye getiren rahmetli Özal vardı. 1190’lı yıllarda ise bürokrasinin yargı kanadı, iş başına geçmişti. Başrollerde, Anayasa Mahkemesi Başkanı Yekta Güngör Üzden ile Yargıtay Baş Savcısı Vural Savaş vardı.

Vural Savaş tek başına, Milli Selamet ve Fazilet Partilerini, kapatmıştı. 2002 yılında, Ak Parti yönetimine geldi. Uzun süre, bürokrasinin asker ve Yargı konutları ile uğraştı. İtalen uygulamada olan Cumhurbaşkanlığı Hükümet sistemi, bu yüzden gündeme geldi.

CHP’nin vizyon toplantısından, destekli bürokratik kadroların yeniden gündeme getirileceğini hissettik. Yani görüntüde siyasetçiler olacaktır. Kararlarda ise, bürokrasinin ve danışmanların dediği olacaktır. İşte Millet İttifakının, dış destekli iktidarı, böyle çalışacaktır.

—Günün Sözü—

Adaletin bulunmadığı yerde, herkes suçludur.

“Puverger”

 

 

(Son Güncelleme: )

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını

Ata Mahallesinde ev yangını Gemlik Ata mahallesinde meydana gelen ev yangınında bir binanın çatısı alevlere …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir