GEMLİK’TE GÜMRÜK OPERASYONU, MİLYONLUK VURGUN ÖNLENDİ
GEMLİK’TE GÜMRÜK OPERASYONU, MİLYONLUK VURGUN ÖNLENDİ

GEMLİK’TE GÜMRÜK OPERASYONU, MİLYONLUK VURGUN ÖNLENDİ

GEMLİK’TE GÜMRÜK OPERASYONU, MİLYONLUK VURGUN ÖNLENDİ

Gemlik Cumhuriyet Başsavcılığı ve Bursa Gümrük Muhafaza Kaçakçılık İstihbarat Müdürlüğüne bağlı, Gemlik Gümrük Muhafaza ve İstihbarat Amirliği tarafından yapılan çalışmada, Bursa’da aydınlatma üzerine faaliyet bir firmanın Gümrük’te yolsuzluk yaptığı tespit edildi. Yapılan soruşturmada da, evrakta sahtecilik suçundan bir dosya daha açıldığı öğrenildi.
ANA ÜRÜNLERİ, YEDEK PARÇA OLARAK GEÇİRMEK İSTEDİ
Gemlik’te yapılan çalışmada, iddialara göre bir firmanın ana ürünlerini, yedek parça olarak gümrüğe kaydettiği öğrenildi. Bin üç yüz parça üründen, sekiz yüz tanesinin de, yedek parça değil ana ürün olduğu tespit edildi. Yedek parça ile ana ürün arasında Gümrük kazancı olarak, bir milyon TL üzerinde fark olması nedeniyle, ürünler yakalanmasa devletin milyonluk kaybı oluşacaktı.
Yapılan takip sonrasında, bahse konu firmanın ürünleri ilk olarak İstanbul üzerinden ülkeye sokmak istediği, başaramayınca Çin’e geri gönderilen ürünlerin de, yeniden Gemlik’ten sokulmak üzereyken yakalandığı öğrenildi. Bahset konu firmaya ait konteynırda bulunan ürünlerde ise ‘’Yedek Parça’’ etiketinin basıldığı görüldüğü öne sürüldü.
TSE’YE DE UYGUN DEĞİL
iddialara göre aynı zamanda bahse konu ürünlerin TSE belgesine uygun olup olmadığı yedek parça olan ürünlerde incelenmiyor. Eğer ana ürün olursa da, TSE belgesi olması gerekiyor. Bahse konu firmanın, bu prosedürden de kaçınma durumu da, yapılan çalışmayla ortadan kalkmış oldu.
KAŞELİ SAHTE EVRAKLAR
Ekipler tarafından bahse konu firmada yapılan aramalarda ise uluslararası kaşe bulunan hazır mühürlenmiş 160’ın üzerinde A4 kağıdı da ele geçirildiği ifade edilirken, Operasyon esnasında, fotokopi olduğu iddia ettiği faturayı da, aynı kaşelerle kestiği fark edildi. Firma sahibi E.Ö.’ye Gümrük yolsuzluğu dışında evrakta sahtecilikten de işlem yapıldığı öğrenildi.
(Son Güncelleme: 29 Kasım 2022)

Hakkında Hurşit TOPAL

Ayrıca Kontrol Edin

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu'daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular.

Özel Leyla Işık Anaokulu öğrencileri Kurşunlu’daki yaşlı konuk evine ziyarette bulundular. Okul yöneticileri, “öğrencilerle birlikte …

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir